Hafta sonu yağmur geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Marmara'da hava parçalı az bulutlu. Sıcaklıklar 16-18 derecelerde. Sabah saatlerinde yer yer pus oluşabilir. Cuma günü ise bölge genelinde yağış bekleniyor.

Haftasonunun başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yağmurlu geçeceği belirtiliyor. Hava sıcaklığında da düşme görülecek.

Ege de parçalı bulutlu. Yer yer 20 dereceye ulaşan sıcaklıklar ölçülecek. Cuma günü Marmara'da olduğu gibi Ege'de de lodos yönünden fırtına ile sağanak yağış görülecek.

Akdeniz'de hava parçalı az bulutlu. Yağış cuma günü Akdeniz'in yalnızca batısında kendini gösterecek.

Yarın İç Anadolu'da parçalı bulutlu bir gökyüzü olacak. Sabah saatlerinde sis oluşabilir. 10 derecelerde sıcaklıklar ölçülüyor. Cuma günü Ankara-Eskişehir çevreleri yağış alacak.

Karadeniz'de ise hava parçalı az bulutlu. Orta Karadenizde sıcaklıklar 15 derecelerde. Cuma günü bulutlar yoğunlaşacak ve bölgenin batısında yağış görülecek.

Doğu Anadolu'nun tamamında görülecek sis, cuma günü etki alanını daraltacak. Sis ulaşımda problemlere neden olabilir. Haftasonuna kadar yağış beklenmiyor.

Güneydoğu'da ise hava az bulutlu. üç gün yağış beklenmiyor. Sıcaklık 15 derecelerde.

Doğu bölgelerde etkili olan sis görüsü düsürüp ulaşımda problemlere sebep olabilir. Konya-Karaman yolunun 31-64'üncü km.leri arasındaki bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.


Yurtta hava tahmini...

Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin zamanla parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun sis görülmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar; doğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, geceden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı az bulutlu, sabah saatlerinde yoğun sisli 11

İstanbul: Az bulutlu, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde Boğaz çevresinde yoğun sisli 14

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu 19

Adana: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde puslu 20

Antalya: Az bulutlu 19

Samsun: Az bulutlu 18

Trabzon: Az bulutlu 13

Erzurum: Az bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve donla birlikte yoğun sisli - 10

Diyarbakır: Az bulutlu ve sabah saatlerinde puslu 15 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber