Kışlık erişteler tellerde yerini aldı

Kars Mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden olan erişte kesilmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kışlık erişteler tellerde yerini aldı

Kars'ta komşu ev hanımlarının bir araya gelerek hazırladığı özellikle kış aylarında sofralarından eksik etmedikleri erişte, mahalle ve caddelerde kesilerek tellerde yerini aldı.

Merkez Yusufpaşa Mahallesi'nde kadınların kestiği erişte tellere asılırken, sokaktan geçenlerin de ilgisini çekiyor. Ev hanımları, toplanarak bir arada sohbet ortamında önce hamurunu yoğurdukları erişteyi, makineden geçirerek önceden hazırladıkları tellere asıyorlar. Kuruyan erişteler daha sonra fırınlarda kavrularak mutfaklarda yerini alıyor.

Komşularıyla birlikte erişte kesen Birgül Duman; “Sofralarda yerini alan erişte pilavı yemesi çok kolay. Ama hazırlaması zahmetli. Bizler kışlık hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Kendi eriştemizin yanında Kars dışında bulanan akrabalarımıza da erişte kesiyoruz. Onların paylarını da gönderiyoruz” dedi.

Duman; “Kars'ta erişte pilavı popüler bir yemektir. Kars gelipte erişte pilavı veya erişte çorbasını tatmadan giden yok. Bizlerde komşularımızla bir araya gelerek yardımlaşma ortamında eriştelerimizi hazırlıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan özellikle cadde ve sokaklarda kesilen erişteler, cadde ve sokakları kullananlarında ilgisini çekiyor. Kesilen erişteler telde kurduktan sonra fırınlara götürülerek kavruluyor. Kavrulan eriştelerde kilerlerde muhafaza edilerek kışın sofralarda yerini alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber