Gamek kursiyerlerinden yüzde 95'lik başarı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) bünyesinde kurs gören ve yüzde 95,6’lık kazanma başarısı gösteren LYS öğrencileri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gamek kursiyerlerinden yüzde 95'lik başarı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) bünyesinde kurs gören ve yüzde 95,6'lık kazanma başarısı gösteren LYS öğrencileri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret etti.

Öğrencileri makamında kabul eden Başkan Güzelbey tıp fakültesini kazanan öğrenciye dizüstü bilgisayarı, diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler verdi. Başkan Güzelbey, “Bizim burada yaptığımız örnek bir model var. İstiyoruz ki bu modeli Gaziantep geneline yayalım. Belediye olarak kentimizde maddi durumu iyi olmayan öğrencileri burada topluyoruz. Bir eğitim öğretim sezonu boyunca çocuklarımızı hazırlıyoruz. Netice ortada.” dedi.

Gaziantep'in eğitimdeki sıkıntısının ortada olduğunu, diğer yandan belediyenin açtığı ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarında başarı oranın belli olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları söyledi, “Ben bu durumu Ankara'da bakanların, milletvekillerinin, sanayi ve ticaret oda başkanlarının olduğu bir toplantıda söyledim. Yeni bir model aramayın, bizim Gaziantep'te uyguladığımız bir model var. Gelin bu modeli Gaziantep'in her tarafına yayalım. Odalar, belediyeler, özel idare herkes elini taşın altına koysun. Biz böyle yaptığımız için başarılı oluyoruz. Bizim dershanemiz olmasa belki de bu çocuklar dershaneye gidemeyecekler. Çünkü bunların çoğu maddi durumu kısıtlı ailelerin çocuğu.”

2006 yılından buyana GAMEK olarak 14 bin kişiye eğitimde fırsat eşitliği sunduklarını anımsatan GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise, bu sene 180 ve üstü puanla LYS'ye girme hakkı kazanan öğrenci sayısının bin 500 de, bin 434 kişi olduğunu söyledi. YGS başarısının yüzde 95,6 oranında olduğunu vurgulayan Dündar, genel YGS başarısının yüzde 99,5 olduğunu belirtti. 4 yıllık okul kazanan öğrenci sayısının 302, iki yıllık okul kazanan öğrencinin 293, açık öğretim kazanan öğrencinin 71, polis meslek yüksek okulu kazanan öğrencinin 49 yurt dışı üniversite kazanan öğrencinin ise 8 olduğunu kaydetti.

Belediye olarak temel hedefte ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim vermek olduğunu dikkat çeken Ramazan Dündar, ihtiyaç sahibi öğrenciler için 3 Eylül ile 18 Eylül tarihleri arasında Hakan Özcan Gençlik Merkezi'nde kayıt başvurusu yapabileceklerini belirtti. Öğrencilerin muhtarlıklardan veya kaymakamlıklardan fakirlik belgesi ile ön kayıt yaptırabileceklerini dile getiren Dündar, kayıt yaptıran öğrenciler arasında seviye tespit sınavı yaptıklarını ve buna göre alacaklarını açıkladı.

Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanan Zeliha Çiçek, belediyenin verdiği kursun diğer dershanelerden hiçbir farkının olmadığını ve öğretmenlerin kaliteli, dershanenin ise oldukça iyi bir eğitim verdiğini söyledi.

Kırıkkale Hukuk Fakültesi'ne kazanan Zeynep Ayçiçek ise, ailesinin ve dershanenin yardımları ile hedeflediği üniversiteyi ve bölümü kazandığını belirterek, “Bize böyle bir imkanı sunan belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Ücretli veya ücretsiz dershane olması fark etmiyor. İnsanın azmi ve üstün gayreti yeterli oluyor. Ancak bizim bu imkanı bulmamız benim ve benim konumumda olan arkadaşlar için önemliydi” diye konuştu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünü kazanan Mehmet Tekatlı da istediği bölümü kazanmasında kendisine bu imkânı sunan GAMEK ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Tekatlı, diğer arkadaşlarının farklı dershanelere gittiğini, ancak onlarında kendisi gibi aynı bölümü kazandıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber