Yozgat'ta veliler liselerde formayı tercih etti

Yozgat'ta liselere kayıt sırasında kıyafet tercihinde velilerin yüzde 90'ı formayı tercih etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta veliler liselerde formayı tercih etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl okullarda başlatılan ve büyük tartışmalara sebep olan serbest kıyafet uygulamasında bu yıl tercihler okul yönetimi ve ailelere bırakılınca Yozgat'ta aileler formayı tercih etti. Yozgat'ta liselere kayıt sırasında yapılan ankette velilerin yüzde 90'ı serbest kıyafet yerine formayı tercih etti. Yozgat'ta geçen yıl serbest kıyafet uygulaması yapan liselerden Anadolu Lisesi, Atatürk, İstiklal ve Sürmeli Anadolu Lisesi bu yıl tekrar formayı tercih etti.

Serbest kıyafet yerine formanın tercih edilmesinin kendileri için çok iyi olduğunu belirten velilerden Ayşe Türkmen, "Özellikle kız çocukları okula gitmeden önce derslerden çok sabah giyeceği kıyafeti düşünüyordu. Şimdi herkes aynı kıyafeti giyeceği için böyle bir sorun olmayacak. Ayrıca okullarda tek tip kıyafetin gelmesiyle birlikte disiplin dahi iyi sağlanacaktır" dedi.

Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Aslan, kayıt sırasında kıyafet tercihlerini velilere sorduklarını belirterek, "Yaptığımız ankette yüzde 90'ı kıyafetin forma olması yönünde tercih kullandı. Bizde okul olarak bu yıl kıyafet uygulamasında formayı tercih ettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber