Vekiller, OMÜ hakkında savcılığa başvurdu, gözler Savcıda..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2006 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma iddialarını araştırmak amacıyla kurulan TBMM araştırma komisyonunun başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, üniversite ile ilgili bazı iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Komisyonunun çalışmalarını tamamlayarak raporunu TBMM Başkanlığı'na sunmasının ardından bugün de konuyla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Komisyon Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberinde bazı sendikaların temsilcileriyle geldiği Adliye binasında yaptığı açıklamada, çalışmaları sırasında komisyona ulaşan ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ilgilendiren belgeleri bir dosya halinde savcılığa sunacaklarını, bu konuda komisyonun kendisine yetki verdiğini ifade etti.

Suç duyurusunda; ihalelerle, yönetim tarzıyla, işletmeyle, bir kısım inşatlarla ve bir takım usulsüzlüklerle ilgili iddiaları içeren belge ve eklerinin bulunduğunu anlatan Demir, "Temenni ederim ki bugüne kadar yapılanların aksine YÖK bu dosyalarla ilgili yasal sürecin başlatılması için gerekli izni verir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber