Başesgioğlu: Sosyal Güvenlik Reformu'nda kasıtlı gecikme yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Sosyal Güvenlik Reformu" kapsamındaki tasarılarla ilgili olarak, "Bu yasalar çok kapsamlı olması nedeniyle tartışmaya açık yasalar. Bu sebeple zaman almıştır. Kasıtlı olarak bir gecikme kesinlikle söz konusu değil" dedi.

Başesgioğlu, Kişisel Koruyucu Donanımların Piyasa Gözetiminin Desteklenmesi Eşleştirme Projesi'nin açılış töreninin ardından, basın mensuplarının

"Sosyal Güvenlik Reformu"na ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın 15 Şubat'a kadar yasalaşması bekleniyordu, ancak henüz alt komisyondaki görüşmeler tamamlanmadı. Bu IMF ile ilişkilerde bir sorun yaratacak mı, tasarı ne zaman yasalaşacak?" sorusu üzerine Başesgioğlu, sosyal güvenlik tasarılarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Başesgioğlu, dün kurumsal yapıya ilişkin tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini, önümüzdeki günlerde bu tasarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ifade etti.

Genel Sağlık Sigortası ve Emeklilik Sigortası'na ilişkin tasarının alt komisyonda görüşüldüğünü anımsatan Başesgioğlu, bunu da en kısa zamanda tamamlayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu süreç bence normal. Bu haliyle herhangi bir sorun yaratması beklenmiyor. Hükümet olarak bu konudaki kararlılığımız devam ediyor.

Elimizden geldiği ölçüde de süreci hızlandırmak istiyoruz. Ama bilindiği gibi parlamentomuzun kendine has çalışma usulleri var.

Programı yüklü, bu yasalar da çok kapsamlı olması nedeniyle tartışmaya açık yasalar, bu sebeple zaman almıştır. Ama kasıtlı olarak bir gecikme kesinlikle söz konusu değil. Herkes iyi niyetle bu tasarıların bir an önce hayata geçmesini istiyor. "

"FAZLA ZAMAN ALACAĞINI ZANNETMİYORUM"

Murat Başesgioğlu, kurumsal yapıya ilişkin tasarının TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta olmasa bile ondan sonraki hafta görüşülmesini beklediklerini söyledi.

"Alt komisyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ilişkin bir tarih verebiliyor musunuz?" sorusuna Başesgioğlu, "O konuda bir takvim vermek zor. O tamamen alt komisyonun inisiyatifinde. Daha çok onların çalışma usulleri bizi bu zaman konusunda belli bir noktaya getirecek ama fazla bir zaman alacağını da zannetmiyorum" diye karşılık verdi.

Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir soru üzerine de dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa ile her iki kurum prim borçlarının 60 aya kadar taksitlendirilmesine imkan verildiğini anımsattı.

Her borcun bu süre kadar taksitlendirilmesinin söz konusu olmadığını, borcun yapısına göre taksitlendirmenin değişebildiğini belirten Başesgioğlu, "Bu son bir defa belki SSK ve Bağ-Kur'a borcu olan vatandaşlarımıza tanınmış bir imkandır. Bu imkandan vatandaşlarımızın gerektiği şekilde faydalanmalarını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber