Belediyeden parmak iziyle mesai takibi

Belediyede, işçi ve memurların mesai saatlerini kontrol etmek amacıyla parmak izi cihazı kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeden parmak iziyle mesai takibi

Edirne Belediyesinde birimlere, işçi ve memurların mesai saatlerini kontrol etmek amacıyla parmak izi tarama cihazı kuruldu.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, parmak izi cihazının emniyet ya da sabıka kaydı için değil işçi ve memurların mesai saatlerini kontrol amacıyla kurduklarını söyledi.

Mesainin 08.30'da başladığını ve 17.30'da bittiğini belirten Sedefçi, "Bu sistem 'Çalışanlar mesaiye zamanında gelip, gelmiyor mu, erken çıkıyor mu?' kontrolüdür" dedi.

Kurumun çalışanını kontrol etmesinin en doğal hakkı olduğunu aktaran Sedefçi, parmak izi cihazının mesainin doğru şekilde uygulanıp uygulanmadığını ortaya çıkaracağını vurguladı.

Parmak izi uygulaması çerçevesinde çalışanların sabah işe geldiklerinde ve mesai bitiminde cihaza parmak basacağını belirten Sedefçi, şöyle konuştu:

"Çok maliyetli bir iş de değil. Şu anda 30 tane birim var. Bu birimlerden masa başı iş yapan 20 birimimiz var. Onların hepsine bu sistemi kuruyoruz. Bir birimin masrafı bin lira. 30 birime kursam 30 bin lira rakamla sistemi kurmuş ve memuru denetim altına almış olacağız. Sistemi araştırdık ve faydalı olduğunu gördük. Şu ana kadar biz memurlarımızdan imza alıyorduk. Geliş saatlerinin deftere işlenmesi şef veya müdürün inisiyatifinde oluyor. Önceki sistem biraz doğru çalışmıyor ve sıkıntı yaratıyordu. İnsan olmayan bir sistem devreye girince, parmak izi basınca saati ve dakikasını gösterince memurun işine karşı olan bağlılığı ve veriminin ortaya çıkması sağlanıyor."

Sedefçi, belediyede bin 100'e yakın çalışanları olduğunu ifade ederek, "Çalışanların mesai saatlerinin kontrol edilmesi kişilere bırakıldığında birbirini koruma, kollama ve iyi niyetli olma ihtimalleri var. Sistem kontrol ediliyorsa kimsenin hile yapma imkanı olmaz. Sistem bozulamayacağı için de kimse karılıp, kollanamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber