Komutanın kızdığı çocuklar çizgili şelşepikle birinci oldu

Haber Giriş : 24 Şubat 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'de Tugay Komutanı Erdal Akpınar'ın, giydikleri folklor kıyafetlerinin PKK'lı teröristlerin giysilerine benzediği gerekçesi ile haklarında suç duyurusunda bulunduğu Yüksekova Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, bu kez çizgili şelşepikle il genelindeki yarışmada birinci oldu. Gençler dalında yarışmaya katılan Şemdinli Lisesi folklor grubunun da komutanın tepki gösterdiği haki renkli şelşepik giymesi dikkat çekti.

Yüksekova'da geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteri yaparken, erkek folklorcular haki renkli, yörede "şelşepik" adı veren kıyafetlerden giymişti. Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Akpınar da, folklorcuların kıyafetlerinin teröristlerin giydiği kıyafetlerle benzediği gerekçesiyle Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özkan ile folklor eğitmeni Abdullah Göngör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı, yaptığı incelemede Özkan ile Göngör'ün eylemlerinde bir suç unsuru bulunmadığına ve soruşturmaya gerek olmadığına karar vermişti.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl düzenlenen folklor yarışmasını kent merkezinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz ile birlikte yaklaşık 700 kişi izlediği yarışmaya Gazi İlköğretim Okulu'nun yıldız ve minikler ekibi bu kez beyaz, gri çizgili şelşepikle katıldı. Çekişmeli geçen yarışmalarda Gazi İlköğretim Okulu'nun ekibi yıldız ve miniklerde birinci oldu.
Yarışmada dereceye giremeyen Şemdinli Lisesi ekibinin de Akpınar'ın tepkisini çeken haki renkli şelşepik giymeleri dikkat çekti.

Çocuklar oynamak istemedi

Gönüllü Folklor Eğitmeni Güngör, şelşepik davasından sonra takımı tekrar toplamakta güçlük çektiğini ifade ederek "Çocuklar, suç duyurusundan sonra bayağı kırıldı. Tekrar oynamak istemediklerini dile getirdi. Takımı toplamakta zorlandık. En sonunda gurur meselesi yapan çocukları, oynamaya ikna ettik ve birincilik için ellerinden gelen bütün gayretlerini sarf ettiler. Yarışmadan birinci çıktılar'' dedi. Güngör, jürinin düşük puan vermesinden korktukları için suç duyurusunda bulunulan kıyafetleri giymediklerini, bunun yerine yine şelşepik adı verilen çizgili yöresel kıyafetleri giyip yarıştıklarını da zöslerine ekledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber