617 hekim hastane yerine idari görevde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2006 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HEKİMLER HASTANE YERİNE İDARİ GÖREVDE

Hekim ihtiyacını karşılamak için yurtdışından yabancı hekim getirmeye hazırlanan Sağlık Bakanlığı özellikle Büyükşehirlerin İl Sağlık müdürlüklerinde hekimleri idari görevde çalıştırıyor. Hasta tedavi ettirmiyor. Sadece İstanbul İl Sağlık müdürlüğünde 152 , 11 Büyükşehirin İl Sağlık Müdürlüklerinde: 617 hekim, idari görevde çalışıyor.

Kahveci: Sağlıkta personel politikası değişmez ise hiçbir sorun çözülmez.

Yabancı hekimlerin getirilmesinin tartışıldığı şu günlerde Türk Sağlık-Sen tarafından 11 Büyükşehirde yapılan bir araştırma hekimlerin il sağlık müdürlüklerinde ve İlçe Sağlık Grup başkanlıklarında idari görevlerde çalıştırıldıkları ortaya çıkardı.

Araştırma sonucuna göre 11 Büyükşehirde toplam: 617 hekim idari görevli olarak hizmet veriyor. 617 hekimin 103 tanesi İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 95 tanesi şube müdürü olarak, 248 tanesi grup başkanlıklarında, 171 tanesi de il sağlık müdürlüklerinin şubelerinde ve birimlerinde idari görev yapıyor.

Hekimler en fazla İstanbul'da (152 Hekim) idari kadrolarda görev yapıyor Diğer illerde ise durum şöyle: İzmir'de: 102, Ankara'da :87, Bursa'da: 47, Adana'da: 38, Antalya'da:30 , Mersin'de:21, Kayseri'de:35, Konya'da: 47, Trabzon'da:31, Samsun'da:37 hekim idari görevli Bu hekimler herhangi bir sağlık kuruluşunda hasta muayene etmiyor. Sadece idari görevde hizmet veriyor.

Personel Politikası değişmedikçe Ay'dan hekim getirseniz sorunu çözemezsiniz

Araştırma ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci hekimlerin istihdamında uygulanan yanlış politikaların çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek "Kamuoyunda son günlerde ithal hekim ve buna bağlı olarak Türkiye'deki hekim açığı tartışılmakta. Fakat burada dikkatten kaçan bir konu hekimlerin uygun istihdam edilmemesi, yanlış uygulanan personel politikasıdır. Özellikle Büyükşehirlerimiz de hekimlerimiz idari görevlerde çalıştırılarak mesleklerinin icra edememektedirler.

Ayrıca araştırma ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şubesinde 29 tane doktorun görev yaptığı belirlendi. Konuyla ilgili olarak Kahveci, "Direkt olarak sağlıkla ilgisi bulunmayan bir şubede bu kadar doktorun çalıştırılmasını anlamak mümkün değil. Bu rakam bile bize sağlıkta personel politikamızın acilen değişmesi gerektiğini gösteriyor. Hekimlerimiz Türkiye şartları göz önüne alınarak mesleklerini icra edecek şekilde bir dengeli olarak istihdama tabi tutulmalıdır. Böyle bir uygulamaya geçilirse hekim açığını kapatmak için ciddi bir adım atılmış olunacaktır. Yoksa hem hekim açığından dert yanıp hem de idari kadrolarda hekim çalıştırırsanız. Bırakın yurtdışını Ay'dan bile hekim getirseniz hiçbir sorun çözülmez " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber