Akademisyenin 62 bin TL'sini çalan 4 kişilik aile yakalandı

GAZİANTEP'te, geçen pazartesi bir otomobilden 62 bin lira çaldığı iddia edilen 4 kişilik aile, polis tarafından dün Kayseri'de yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akademisyenin 62 bin TL'sini çalan 4 kişilik aile yakalandı

GAZİANTEP'te, geçen pazartesi bir otomobilden 62 bin lira çaldığı iddia edilen 4 kişilik aile, polis tarafından dün Kayseri'de yakalandı.

Kayseri'deki sorguları tamamlandıktan sonra Gaziantep'e gönderilen Hayati Y. (43), yengesi Menevşe Y. (38) ve yeğenleri İ.Y (17) ve E.Y. (13), işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, geçen pazartesi Üniversite Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Hayati Y., yengesi Menevşe ve yeğenleri İ.Y ve E.Y. ile birlikte tapuda satış yapan Gaziantep Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Kütük'ü takip etmeye başladı. Kütük'ün otomobiline para bıraktığını gören Hayati Y. ve beraberindekiler, park halindeki otomobilin camını kırarak paraları alıp kaçtı. Bir süre sonra otomobilinden paraların çalındığını fark eden Kütük, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini saptadı.

KAYSERİ'DE YAKALANDILAR

Polisler, şüphelilerin olayın ardından kaçtığı otomobilin plakasını, Plaka Tanımlama Sistemi'ne (PTS) bildirdi. PTS yardımıyla Kayseri'ye giriş yaptıkları belirlenen şüpheliler, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Hırsızlık şüphelileri, dün polis tarafından Kocasinan ilçesi Yeni Sanayi Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobilinde yapılan aramada ise 47 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından Gaziantep'e gönderildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerden, İ.Y ve kardeşi E. Y., yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgusuna başlanılan Hayati Y. ile yengesi Menevşe Y. ise işlemlerinin ardından 'Hırsızlık' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber