Gaziantep'te belediye otobüs şoförlerinden eylem...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te belediye otobüslerinin kiralanması kararını protesto eden şoförler, eylem yaptı.
Türk-İş'e bağlı Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri (Tüm-Tis) Sendikası binasından, pankart ve dövizlerle yürüyerek Balıklı Parkı'na gelen otobüs şoförleri, bir süre belediye aleyhine slogan attı.
İşçiler adına açıklama yapan Tüm-Tis Genel Eğitim Sekreteri Gürel Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin belediye otobüslerini 10 yıllığına kiralama kararı aldığını belirterek, bu kararın toplu taşımacılığın özelleştirilmesi anlamına geldiğini savundu.
Belediyelerin kamu hizmetlerini kar-zarar hesabı yaparak yerine getiremeyeceğini belirten Yılmaz, bu yaklaşımın kente olumlu katkı sağlamayacağını, halkın mağduriyetini artıracağını öne sürdü.
Yılmaz, şöyle devam etti:
''1,5 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız satışı tekrar gündeme getirmiş, o dönemde 35 bin imza toplanarak satış kararı durdurulmuştu. Başkan Güzelbey, 'Halk belediye otobüslerini tercih ediyor, otobüsleri satmayacağım ve daha iyi hizmet vermesini yeni otobüsler alarak sağlayacağım' demişti.
Tüm-Tis Sendikası olarak, sayın Başkan'ın, halkın, kent konseyinin, sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı bu satışı yeniden gündeme getirmesini ve otobüslerin 10 yıl süreyle kiraya verilmesi kararını, halkın talebi yerine rant peşinde koşanların istekleri dikkate alınarak verilmiş bir karar olarak düşünüyoruz. Kent aleyhine olan bu kararı yeniden gözden geçirerek geri almasını bekliyoruz.'' Belediye otobüslerinin kiralanmasına karşı olduklarını ifade eden Yılmaz, 250 üyelerinin işsiz kalarak açlığa mahkum edilmelerine izin vermeyeceklerini kaydetti.
Çeşitli siyasi parti ve sendika temsilcilerinin de destek verdiği eylemin ardından, Balıklı Parkı'nda imza kampanyası başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber