Kırtasiyelere 'kanserojen madde' denetimi

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi Şanlıurfa'daki kırtasiyelerde 'Kanserojen madde' denetimi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırtasiyelere 'kanserojen madde' denetimi

20 işyerinin incelendiği denetimlerde alınan numuneler, test edilmek için laboratuvarlara gönderildi.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa'da kırtasiyelerde kanserojen madde denetimine çıktı. Kırtasiyelerin yoğun bulunduğu Yusufpaşa Mahallesi'ndeki 20 işyerinde denetim yapan ekipler, kırtasiye malzemelerinden numuneler aldı. Laboratuvarlara gönderilecek olan numunelerde, kanserojen madde bulunması halinde işyerlerine ceza kesileceği belirtildi.

Ticaret İl Müdürü Nalan Aygün, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aygün, "Çocukları tehlikeli maddelere karşı korumak amacıyla başlatılan bir çalışma. 20 işyeri denetlendi. Buradan örnekler alıyoruz. İşyerlerinden aldığımız örnekleri bakanlığa gönderip laboratuvar ortamında test ediyoruz. Laboratuvar ortamında zararlı madde içeren ürün olursa, o işyeri hakkında idari para cezası uyguluyoruz. Çocukların sağlığı her şeyden daha çok önemli bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görevli Meral Karaaslan ise "CE işaretinin olması ve bakanlık izninin ambalajlar üzerinde olması gerekiyor. Vatandaşlar bu ibarenin olmadığı ürünleri almaması gerekiyor. Böyle bir ürün görüldüğü takdirde gerekli yerlere şikayet etmelerini istiyoruz. Zararlı ürünler eğitim ve öğretim yılının başlayacağı ilk gün kamuoyuna açıklanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber