Müdür ve yedi memuru rüşvet almakla suçlanıyor.

Haber Giriş : 26 Şubat 2006 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Tapu Müdürlüğü'nde aralarında ilçe Tapu Müdürü'nün de bulunduğu 8 kişi rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyonda Tapu Müdürü bir kadın memura odasında kahve falı baktırırken yakalandı. Rüşvet olayı, binaya 25 gün önce mahkeme kararı ile yerleştirilen gizli kameralar sayesinde aydınlatıldı. Kamera görüntülerinde memurların aldıkları paraları dosyaların arasına koyup, mesai bitimi müdür odasında paylaştıkları tespit edildi. Operasyon, 'Ödemiş Tapu Dairesi'nde rüşvetsiz iş yaptırılmaz' şeklindeki dedikoduların ilçede yayılması üzerine başlatıldı.

PENCEREDEN GİRDİLER
Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan müracaatın ardından Sulh Ceza Mahkemesi'nden Tapu Müdürlüğü'ne gizli kamera yerleştirilmesi için karar çıkarıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün gizli kamera yerleştirmek için gönderdiği uzman ekipler 1 Şubat günü kaymakamlık ile bitişik durumdaki Tapu Müdürlüğü'ne sabaha karşı 03.00'te pencereden girerek Tapu Müdürü Celal Özçift ve memurların çalıştığı bölüme iki ayrı kamera yerleştirdi. 2 Şubat'tan itibaren de kayıt başladı. İlk günden itibaren Tapu Müdürü Özçift, memurlar Eftal Yamaner, Bülent Tuğrul, Mehmet Kök, Hatice Çapık, Aylin Padır, Melike Cam ve Güniz Şimşek'in vatandaşlardan 25-100 YTL arasında para aldığı tespit edildi. İlk kurşun adı verilen operasyon önceki gün saat 15.00'te savcının talimatı ile başlatıldı. Emniyet Müdürü ve 20 kişilik polis ekibiyle önceki gün saat 16.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 20 metre uzaklıktaki Tapu Dairesine operasyonu düzenlendi.

FALI BAKILIYORDU
Operasyon sırasında müdür Özçift, bir kadın memura makam odasında kahve falı baktırırken yakalandı. Tapu Sicil Müdürü Özçift ile 7 memur 'İrtikap' (Görevi kötüye kullanmak) suçundan gözaltına alındı. Tapu Sicil Müdürlüğünde alınan rüşvetlerin mesai saati bitiminde memurlar tarafından eşit olarak paylaşıldığı yine kameralar sayesinde tespit edildi. El konan dosyaların arasında YTL banknotları da çıktı. Evraklar çuvallar içinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, paralarda sayılarak teslim alındı ve kayıtlara geçirildi. Biri müdür 8 memurun rüşvet aldıkları iddiası ile gözaltına alınması ve görevden el çektirilmeleri nedeniyle pazartesi günü Tapu Müdürlüğü'nün açılamama tehlikesi belirdi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber