Veliler okul yönetimiyle protokol imzaladı öğretmenler teneffüste sigara içmeyecek

Haber Giriş : 26 Şubat 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara ve uyuşturucu alışkanlığının 10-12 yaşlarındaki çocuklara kadar uzanması eğitimcileri harekete geçirdi. İzmir'de 4 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir lise, öğrencilerini kötü alışkanlıklardan korumak için okul aile birliği, öğretmen ve esnaflarla ortak bir protokol imzaladı.

25 Ocak 2006'da kaleme alınan protokol, esnafın öğrencilere sigara satışı yapmamasını, ve satışı yapanlar ile içenlerin okul idaresine haber verilmesini öngörüyor. Veliler ve okul idaresi arasında imzalanan protokole göre, öğretmenler, öğrencilerin özenmemesi için teneffüslerde sigara içmeyecek.

Projenin fikir babası Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kerim Kaşka. Projenin tüm ülkeye örnek olmasını isteyen Kaşka, veli ve ailelerin işbirliğiyle öğrenci izleme komisyonları oluşturduklarını da söylüyor. Kaşka, ?Komisyonlarda öğrenci velileri ve öğretmenler görev alacak. Okul dışında sigara ve alkol kullanan öğrenciler komisyona bildirecek. Komisyon, ortaya çıkan sorunları çözmek için esnaf ve öğrencilerle görüşmeler yapacak.?diyor. Başkan Kaşka'nın verdiği bilgiye göre protokolden sonra kötü alışkanlıkları tespit edilen öğrencilere, okulun rehber öğretmenleri tarafından psikolojik destek sağlanmaya başlandı.

Protokole imza atan Çınar Büfe, Olimpiyat Büfe, Piknik Kebap ve Dispanser Kantini işletmecileri de öğrencilere sigara satmanın yanlış ve ahlak dışı bir davranış olduğunu dile getiriyor ve kendileriyle sınırlı kalmaması temennisinde bulunuyor. Veliler adına konuşan Ahmet Aydın da sadece sigaranın değil, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile çeteleşmenin de takip edilen konular arasına alınmasını öneriyor.

Okul Aile Birliği'ne destek veren Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Enver Türkoğlu, ?Büfelerde veya etrafta yanlış alışkanlıklar kazandıran sigara ve esrar gibi çirkin şeylere öğrencilerimizi yönlendirmeyelim. Verenler var ise birlikte uyaralım. Hep beraber bunu yok edelim.? diyor. Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sami Özdemir de okul aile birliğiyle esnafın bu girişimini örnek bir çalışma olarak nitelendirdi ve desteklenmesini talep etti. Milli Eğitim Bakanlığı müşteşar yardımcılarından Cevdet Cengiz ise Okul Aile Birliği'nin, yönetmelik kapsamında görevleri ve sorumlulukları olduğunu belirterek, ?Bahsettiğiniz şeyler yönetmelik hükmü. Bu yapılan işler gayet doğal. Bize sorulursa memnuniyetle katkı sağlarız." diye konuşuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber