Açık Lise'den kaydını aldırmak isteyen öğrenciler eski okullarına dönebilecek

Haber Giriş : 26 Şubat 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık Lise'den kaydını aldırmak isteyen öğrenciler, eski okullarına dönebilecek. Kaydını geri alanların 60 YTL'lik kayıt ücretleri de iade edilecek.

Alanını veya okulunu değiştirmek isteyen lise öğrencileri için yapılan değişikliklerden sonra Açık Öğretim Lisesi'ne ikinci dönem kayıt başvuruları 23 Ocak ile 8 Şubat 2006 tarihlerinde alınırken, Danıştay'ın yönetmeliğin ilgili maddelerinin yürürlüğünü durdurması üzerine öğrenciler ne yapacağını şaşırdı. Meslek liselerinin iki ve üçüncü sınıflarından ayrılarak Açık Lise'ye kayıt yaptıranlardan bazıları mahkeme kararı sonrasında tasdiknamelerini alarak okullarına geri dönerken, bazıları ?öğrenciliklerinin kazanılmış hak olacağı' düşüncesiyle tasdiknamelerini almayarak yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyor.

Öğrenci başvurularının yapıldığı halk eğitim merkezlerinden evrakların bakanlığa gönderilmesi nedeniyle şu anda tasdiknamelerin geri alınması öğrencilere zaman kaybettiriyor. Halen devam eden ÖSS'ye başvuruların 10 Mart'a kadar süreceğini dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise yayınladığı genelgeyle ?okullara geri dönmek isteyen öğrencilerin tasdiknamelerinin beklenmeden kayıtlarının yapılması' talimatı verdi. MEB Bakanı Hüseyin Çelik ise ?Bize göre Açık Lise'ye başvuran öğrenciler, öğrenciliğe hak kazanmıştır. Danıştay'ın kararına itiraz ettik ve yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Öğrencilerle Katolik nikahı falan yapmış değiliz. Dolayısıyla sonradan tereddüde düşen, pişman olan veya başka bir kararı nedeniyle kaydını aldırmak isteyen öğrencilere de ?hayır ayrılamazsınız' demeyiz. İsteyen öğrenciler kayıtlarını aldırabilir.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber