Maliye denetim birimleri arasındaki kavga Meclis'e taşındı.

Haber Giriş : 26 Şubat 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi denetmenleri, tüm milletvekillerine mektup göndererek, Maliye üst bürokrasisinde 'kast sistemi' oluştuğunu savundular.

Vergi Denetmenleri Derneği Başkanı Nuh Irmak, milletvekillerine gönderdiği mektupta, 1998 ve öncesinde mesleğe girmiş olan vergi denetmenlerinin mali müşavir olmasının engellenmesine isyan ederek, bu durumun Vergi Usul Kanun Tasarısı'nın (VUK) görüşmeleri sırasında düzeltilmesini istedi. Irmak, mektubunda, vergi denetmenlerine mali müşavir olma yolunun kapatılması ve bu hakkın hesap uzmanları ve müfettişlere tanınmasının 'bürokratik bir oligarşiye' neden olduğu kaydetti. Mektupta, 'Birilerinin özel sektör menfaatleri için, kamuda görevli personel mağdur edilmiştir. Bütün kesimlerce yakınılan bürokratik oligarşi, milletimizin siz değerli temsilcilerinin ayak oyunlarına geçit vermemesi ile sona erdirilebilecektir' denildi.

BAŞBAKAN FARKINDA

Irmak, Maliye'deki denetim grupları arasındaki çok başlılığa dikkat çekerek şu görüşleri dile getirdi:

'Başbakanımızın, Maliye Bakanlığı'ndaki denetim grupları arasındaki çok başlılığın ve kast sisteminin farkında olması ve bunun sona erdirilmesi için Maliye Bakanımıza Nisan 2005'te 6 ay süre vermesi, bu odakları paniğe sevk etmiştir. Bu panik sonucunda güç odakları, VUK'un 135. maddesinde köklü bir değişikliğe giderek, vergi denetmenlerinin inceleme elemanı vasfınıortadan kaldırıcı bir çaba içine girmişlerdir.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber