Kilis 7 Aralık Üniversitesi uluslararası anlaşmalara imza attı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, dış dünya ile bütünleşme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis 7 Aralık Üniversitesi uluslararası anlaşmalara imza attı

Son olarak National Academy of Sciences of Belarus (Belarus Ulusal Bilimler Akademisi), The Instıtute Of Genetıcs And Cytology of National Academy of Sciences of Belarus (Belarus Ulusal Bilimler Akademisi Genetik ve Sitoloji Enstitüsü) ve Belarusian State Agricultural Academy (Belarus Devlet Tarım Akademisi) ile imzalanan anlaşmalar ile iki ülke üniversiteleri arasında bilimsel işbirliği sağlandı.

Anlaşmalar, tarafların öğrencilerinin karşılıklı ziyarete özendirilmesi, öğrencilerin değişim programlarına katılmasının sağlanması, başarılı öğrencilere burslu olarak iki tarafın üniversitelerinde okuma fırsatı sunulması; bilim insanlarının karşılıklı değişiminin özendirilmesi, ortak çalışmalar ve araştırmalar yürütülmesi, tarafları ilgilendiren konularda ortak konferanslar, çalıştayların düzenlenmesi, yapılacak araştırmalarda iki tarafın laboratuar, materyal ve kütüphane kaynaklarının ortak kullanıma açılması gibi konuları kapsıyor.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile Belarus Ulusal Bilimler Akademisi adına Prof. Dr. Vladimir Gusakov, Belarus Ulusal Bilimler Akademisi Genetik ve Sitoloji Enstitüsü Temsilcisi Prof. A. V. Kilchevesky, Belarus Devlet Tarım Akademisi adına Prof. Dr. A.P. Kurdzeka arasında imzalanan anlaşmalar 5 yıl boyunca geçerli olup tarafların isteği üzerine yeniden gözden geçirilebilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, "Daha önce de yaptığımız açıklamalarda uluslararası bir üniversite olma yolunda çalışmalarımız olduğundan bahsetmiştik. Gerek uluslararası öğrenci kabulünde geldiğimiz nokta gerekse yurtdışı üniversiteleri ile yaptığımız bu tür ikili bilimsel işbirliği anlaşmaları ile öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin eğitimlerinde ve araştırmalarında yurtdışı fırsatı sunarak onlara artı bir değer kattığımızı düşünüyorum. Üniversitemiz yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da tanınır ve tercih edilen bir üniversite olma yolunda önemli gelişmeler kaydetmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber