İrlandalı kadınlar cinayeti karara kaldı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde iki yıl önce garson olarak çalıştığı restoranda ailesiyle yemeğe gelen İrlandalı 16 yaşındaki S.G. ile arkadaş olup evlenmeye karar veren ancak buna karşı çıkan kızın annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dınsmore'yi ormanda boğazlarını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki Recep Ç. ile babası Eyüp Ç.'nin ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandıkları davanın 10'uncu celsesi yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İrlandalı kadınlar cinayeti karara kaldı

Savcı, son mütalaasında, her iki sanığın da, ikişer kez ağırlaşırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Recep Ç. ile babası Eyüp Ç., tarafların avukatları katıldı. Ölenlerin avukatı Barış Kaşka, mahkemeye 15 sayfadan oluşan dilekçe verdi. Kaşka, dilekçesinde, sanık Recep Ç'nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda, cezai ehliyetinin bulunduğunun görüldüğünü yeni rapor alınmasına yer olmadığını, gizli tanık beyanlarına göre de, cinayeti baba ile oğlunun birlikte işlediklerinin ortada olduğunu, bu nedenle cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme Başkanı Hakim Orhan Kızıltaş, sanık Recep Ç., hakkında yeni rapor alınmasına yer olmadığnı belirtti.

ALTI ÇOCUĞUM YETİM KALDI

Cumhuriye Savcısı Fatih Genç, mütalaasında, her iki sanığında TCK 82/1 maddesine göre ikişer kez ağırlaştırılmı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Hakim Kızıltaş, sanık Eyüp Ç'ye mütalaaya karşı diyeceklerini sordu. Sanık Eyüp Ç., cinayete karışmadığını belirtip, "Oğlum cinayetleri tek başına işledi. Bilmem durumunda onu alıp polise kendim teslim ederdim. İşlemediğim bir suçtan dolayı uzun süredir tutukluyum. Altı çocuğum yetim kaldı. Adaletinize güveniyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

CİNAYETLERİ AĞIR TAHRİK ALTINDA İŞLEDİM

Sanık Recep Ç. olayı planlayarak işlemediğini, gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini, cinayetleri cahilliği sonucu işlediğini söyledi. Recep Ç., "Babam beni evlatlıktan reddetti. Davanın başından beri söylüyorum babam bu olayda yok. Olayı işlediğimde 18 yaşından küçüktüm. Ne yaptığımı bilmiyorum. Şimdiki aklım olsa bu cinayetleri işlemezdim. S.G.,'nin bana attığı cep telefonu mesajlarında her şey ortada. Annesinin bizi ayırmak için İrlanda'ya götürüceğini belirtiyor. Cinayetleri ağır tahrik altında işledim. Önce onlar bana saldırdı" dedi.

Kısa bir aranın ardından, mahkeme sanıkların tutukluk halinin devamına karar verirken, bir üye, sanık Eyüp Ç'nin tahliyesin istedi. Duruşma karar için 2 Ekim'e ertelendi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber