Gençler nikahlarını cami bahçesinde kıydırıyor

Edirne'de evlenmeye karar veren çiftler, resmi nikahtan sonra dini nikahlarını, tarihi Darül Hadis Camii’nin bahçesinde kıydırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençler nikahlarını cami bahçesinde kıydırıyor

Daha önce çevre düzenlemesi ile Türkiye'nin en çevreci camisi seçilen Darül Hadis Camii bahçesi, evlenen çiftlerin dini nikahlarını kıydırdıkları alan olarak tercih ediliyor.

Dini nikah konusunda çiftlerin Darül Hadis Camii'ni tercih etmelerini memnuniyetle karşılayan cami imamı Mahmut Eroğlu, insanların namazın dışında diğer aktivitelerinde de camileri seçmeleri gerektiğini belirtti. Sosyal amaçlı çalışmalardan birinin de camide nikahların kıyılması olduğunu ifade eden Eroğlu, bu yönde halkı teşvik ettiklerini söyledi. Eroğlu, “Resmi nikahlarını kıyan gençler, camimize gelerek minare gölgesinde dini nikahlarını kıyıyorlar. Bu konudaki hedefimiz, camileri hayatın merkezine oturtmak, sosyalleştirmek. Sadece namaz kılınan yerler değil de namazın dışında da sosyal aktivitelerini gerçekleştirdikleri güzel mekanlar olsun. İnsanlarla camilerimizi buluşturalım istiyoruz, bu vesileyle bu genç kardeşlerimizin nikahlarını kıydık. Genç kardeşlerimiz burada kıydırdıkları nikahı hiçbir zaman unutmayacaklar, hem de mekanı unutmayacaklar. Akıllarına geldikçe, bizler genç kardeşlerimizin zihninde yerimiz devamlı olacak. Ayrıca bu genç kardeşlerimizin dini açıdan bir danışmanı olarak bundan sonraki hayatlarında da yanlarında her zaman olacağız” şeklinde konuştu.

Edirne'de yaşayan Gülay Özdemir ile Yasin Nas da dini nikahlarının Darül Hadis Camii bahçesinde kıyılmasını tercih eden çiftler arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber