155'i gereksiz yere meşgul edenlere işlem yapılacak

Siirt Emniyet Müdürlüğü, polis imdat çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden, telefon açıp hakaret edenler hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
155'i gereksiz yere meşgul edenlere işlem yapılacak

Siirt Emniyet Müdürlüğü, polis imdat çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden, telefon açıp hakaret edenler hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren polis imdat çağrı merkezinin emniyet teşkilatının adeta halka açılan bir penceresi olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu yönüyle polisin toplumun desteğindeki en önemli araçlarından biri haline geldi. 2012 yılı yurt genelinde elde edilen verilerde 155 hattına gelen çağrıların yüzde 43'ünü asıllı çağrıların, yüzde 32'sini bilgi taleplerinin ve yüzde 25'ini de asılsız ve gereksiz çağrıların oluşturduğu tespit edilmiştir. Acil çağrı hatlarına yapılan gereksiz aramalar yüzünden telefonların sürekli meşgul kalmasına ve gerçekten yardım bekleyen bireylerin polise daha zor ulaşmasına neden olmaktadır. Bu konuda vatandaşların şikayetleriyle karşılaşılmakta, meydana gelen aksaklığı gidermek ve yurt çapında vatandaşların polise daha hızlı erişimini sağlamak için acil yardım hatlarının gereksiz yere meşgul edilmesini önleyecek etkili yasal tedbirlerin alınması lüzumu hasıl olmuştur. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğince yapılan incelemede, acil çağrı hatlarını gereksiz yere meşgul etmekte ısrarcı olanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesinde düzenlenen ''emre aykırı davranış'' gereği idari yaptırım uygulanabileceğinin değerlendirildiği bildirilmiştir. Bu bağlamda Siirt Valilik makamının 28 Ağustos 2013 tarihli oluru gereği 155 polis imdat hattını arayarak hakaret veya meşgul etme amacıyla suiistimal eden şahıslar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca 'Emre aykırı davranıştan' idari işlem uygulanacak" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber