Çarşamba Kaymakamlığı son 8 evi de teslim etmeye hazırlanıyor

Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çarşamba’da yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan toplam 51 evden 43'ünün sahiplerine teslim edilmesinin ardından 8 ev de teslim edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarşamba Kaymakamlığı son 8 evi de teslim etmeye hazırlanıyor

Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çarşamba'da yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan toplam 51 evden 43'ünün sahiplerine teslim edilmesinin ardından 8 ev de teslim edilecek.

Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ilçede önceliği engelli vatandaşların aldığı yaşlı, sosyal güvencesi olmayan ve kriterlere uyan vatandaşlar için ev yapmaya devam ediliyor. Çarşamba'da bu güne kadar iki etapta 51 ev yapımı planlanırken, evlerden 43 adedi teslim edildi. Kalan 8 ev ise önümüzdeki hafta teslim edilecek. Bu evlerden sonra şimdi de 34 evin yapımına başlandığı açıklandı. 3 etap ev için bu güne kadar 2 milyon 226 bin 583 lira ödenek harcandı. Kaymakamlık 4. etap için 44 aileyi Ankara'ya bildirerek, onay beklerken, proje kabul edildiği takdirde 1 milyon 459 bin 159 lira ödeneğin gelmesinin beklendiği öğrenildi. Tüm bu projeler hayata geçirildiğinde toplam 3 milyon 685 bin 742 lira harcanmış olacağı ifade edildi.

Teslim edilecek 8 evde incelemelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "İlk iki etapta yaptırdığımız 51 evden 43 adedini teslim ettik. Kalan 8 evimizi ise önümüzdeki günlerde teslim etmeyi hedefliyoruz. Şimdi projelerimizin 3.'cü etabına başladık ve bu etapta ise 34 evimizin yapımı yapılıyor. Bunların hepsi sıfırdan yapılacak olup bugün itibarı ile su basmanı denilen temelleri hazırlandı. Ayrıca 4.'cü etapta ise 44 aile için daha hazırlanan dosyalarımızı Ankara'ya gönderdik. Onaylandığı takdirde en kısa sürede bu evlerimizin de yapımını tamamlayarak ev sahiplerine kış gelmeden teslim etmeyi hedefliyoruz. Kısacası vatandaşlarımıza, siz zor durumda olabilirsiniz ama devletiniz yanınızda diyoruz. Bizim düşüncemiz bu vatandaşlarımıza kış ayına kadar sıcak bir ortam, devletin sıcak ve şefkat dolu elinin uzanmasını sağlayacağız" dedi.

İncelemelere Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Akın da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber