Müebbet hapis cezasının ardından gelen tahliye

İstanbul'da bir kişinin kan davası nedeniyle öldürülmesiyle ilgili müebbet hapis cezasına çarptırılan 4 Yüksekovalı genç, Yargıtay'ın kararı bozması ile tahliye oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müebbet hapis cezasının ardından gelen tahliye

Yaklaşık 5 yıl önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Ünlüce köyünde Kayhan ve Yaşar aileleri arasında çıkan kavga sonunda Kayhan ailesinden bir kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra İstanbul'da çıkan kavgada ise bu kez Yaşar ailesinden bir kişi ölmüştü. Jandarma ekipleri, Ünlüce köyündeki olayla ilgili Yaşar ailesinden 2 kişiyi, İstanbul'daki olay nedeniyle ise Kayhan ailesinden 4 kişiyi gözaltına almıştı. Ancak iki aile arasında barış yapılınca Kayhan ve Yaşar aileleri birbirlerinden şikayetçi olmadı. Bunun üzerine cezaevinde bulunan Yaşar ailesi fertleri tahliye edilirken, İstanbul'da tutuklanan Kayhan ailesi mensupları müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Bunun üzerine harekete geçen Yüksekovalı avukatlar Onur Zeydan ve Uğur Zeydan, davayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay, İstanbul Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis cezasına çarptırılan 4 kişinin yeniden yargılanması için dosyayı geri gönderdi.

Önceki gün İstanbul Adliyesi'nde görülen dava sonuncunda mahkeme 4 kişinin tutuklu kaldığı süre olan 5 yılı da dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Tahliye edilen 4 Yüksekovalı genç, önceki akşam kaldıkları Silivri Cezaevi'nden gece geç saatlerde çıktı. Karara sevinen Kayhan ailesi mensupları, adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Yaşanan olaylar sonrasında barış yaptık. Buna rağmen bizim gençler 5 yıl içerde kaldı, hatta müebbet yedi. Hiç çıkmayabilirlerdi ancak avukatlarımız çok çalıştı. Mahkemenin verdiği karara mahkum olmadılar. Yapılan barış nedeni ile bölgesel durumu da göz önünde bulundurarak gençlerin serbest kalmaları için uğraştılar ve başardılar. Bu nedenle avukatlara çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber