Gediz Belediyesi ilçeyi çiçeklerle donattı

Kütahya'nın Gediz ilçesi, belediye tarafından gerçekleştirilen yeşillendirme ve güzelleştirme çalışmaları ile çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gediz Belediyesi ilçeyi çiçeklerle donattı

Park ve yeşil alan sayısını artıran Gediz Belediyesi, şehir içerisindeki caddeleri ve refüjleri de çiçeklerle donatarak ilçe halkı ile dışarıdan gelen vatandaşlara görsel şölen sunuyor. Mevsimlik çiçek dikimine başlayan Gediz Belediyesi şehir içi parklara, bahçelere, orta refüjlere ve peyzaj düzenleme alanlarına 20 bin kadife çiçeği dikimi gerçekleştirdi.

Yapılan çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yürütülen çiçek dikim çalışmalarının mevsimlik olarak uygulandığını belirterek, şubat-mart aylarında lale, nisan-mayıs aylarında petunya, ateş çiçeği ve rozet, temmuz-ağustos aylarında iri kelle kadife çiçeği, eylül-ekim aylarında ise hercai menekşe dikimleri yapıldığını söyledi.Başkan Saraoğlu, "Çiçek dikimleri mevsime göre düzenli olarak yapılmaktadır. Ağustos ayı itibariyle belediye hizmet binası ile Ulu Camii arasına, belediye hizmet binası önü, Pazaryeri kavşağı ve Adnan Menderes Yaşam Parkı olmak üzere 20 bin iri kelle kadife çiçeği dikimi gerçekleştirdik. Gediz'de yeşil alan ve çevre düzenlemeleri hızla devam ediyor. Amacımız yeşillikler içinde bir Gediz meydana getirmektir. Yürütülen çalışmalarla Gediz'i rengarenk bir görüntüye kavuşturmayı hedefliyoruz. Çeşitli çiçeklerin açtığı kentimizde ortaya çıkan muhteşem manzara vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Halkımızı günün her saatinde renkli bir seyir keyfi yaşattığımıza inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber