Gençlerin iş azmi

İş arayan iki arkadaş hem eğitim alıyor, hem de para kazanıyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlerin iş azmi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iş arayan iki arkadaş, İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) programları sayesinde kurslara katılıp sertifikalarını aldıktan sonra yine İŞKUR'un İşbaşında Eğitim Programı'yla yönlendirildikleri firmada hem eğitim alıp hem de para kazanıyorlar.

İş ve Çalışma Kurumu internet sayfasından iş ilanı ve kurslarını takip eden Murat Saruhan ve Emrah Çavdar isimli iki arkadaş, İŞKUR Bursa İl Müdürlüğünce açılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) kursuna katılıp sertifikalarını aldıktan sonra Kütahya İl Müdürlüğü'nün açmış olduğu işbaşında eğitim programı ile eğitimlerini sürdürüyor.

İş ve Çalışma Kurumu Kütahya İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Murat Saruhan ve Emrah Çavdar isimli iki arkadaşın kendilerine başvurarak işbaşında eğitim programına katılmak istediklerini ve kendilerinin de gençleri ilgili bir firmaya yönlendirdiklerini anlattı. Tavşanlılı gençlerin iş aramada gösterdikleri gayret ve çabanın diğer iş arayanlara örnek oluşturabileceğini söyleyen Türkmen, “Tavşanlı ilçesinde bulunan bir firmada 'mekanik bakımcı' mesleği ile ilgili işbaşı eğitimine başlayan Murat Saruhan ve Emrah Çavdar, burada hem işin ayrıntılarını öğreniyor hem de günlük 20 TL cep harçlıklarını kazanıyorlar. Başarılı bir eğitim süreci sonunda ilgili firma eğitim programı gereği uygun bulunmaları halinde gençleri bünyesinde değerlendirecektir. Ben her iki arkadaşımızı da iş arama ve kurslara katılma konusunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber