Mehmetçik Vakfı veklaleten kurban fiyatları

TSK Mehmetçik Vakfına, temin edilen kurbanlık sayısının yeterli olması halinde bankalar aracılığıyla 14 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 12.30'a kadar kurban bağışı yapılabilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 12:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Mehmetçik Vakfı veklaleten kurban fiyatları

Vakıf, bu yıl kurban bedelinin 545 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 1995 yılından bu yana sürdürülen vekaleten kurban kesim faaliyetinin bu yıl da halkın güvenine layık bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi.

*Diyanet'in vekaleten kurban fiyatları belli oldu

Vekaleten kurban kesim hizmetinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı "2013 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"lerin hükümlerine uygun olarak yürütüleceği vurgulanan açıklamada, kurbanlıkların kesiminin, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında yapılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, kurban kesimleri, kesim merkezlerinin kapasitelerine göre Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacak. Kesimler, Ankara/Kazan, Bilecik, Diyarbakır/Ergani, Elazığ, Erzurum/Yakutiye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Van'daki merkezlerde gerçekleştirilecek.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine et olarak, kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve bağışçılara da (kurban etlerinden kavurma yapılmasını müteakip) kavurma eti olarak dağıtılacak.

Etlerin dağıtılamayan bölümü ise TSK Mehmetçik Vakfının 22 Mayıs 2013 tarihli yazısına cevaben alınan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun 2 Eylül 2013 tarihli yazısında belirtilen "Söz konusu etlerin kısmen veya tamamen et olarak yurt içi ve yurt dışındaki Müslümanlara ulaştırılması imkanının sağlanamaması halinde –deri ve bağırsaklar gibi– bunların da rayiç bedelle satılarak bedelinin Vakıf maksadına uygun olarak sarf edilmesi caiz görülmektedir" görüşüne uygun olarak değerlendirilecek.

Bu çerçevede dağıtılamayan etler, kar amaçlanmaksızın ihale şartname esaslarına uygun olarak yüklenici firmalara satılacak ve elde edilen gelir tamamen vakıf senedine uygun olarak yardım planı dahilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılacak. Kurban deri ve bağırsakları ise bağışçılar adına deri toplama yetkisine haiz olan Türk Hava Kurumuna bağışlanacak.

-Bağışlar, banka şubelerinden ve vakıf internet sitesinden yapılabilecek

Kurban bedelinin 545 lira veya 265 dolar veya 200 avro olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, kurban bağış yöntemleri de şöyle sıralandı:

"-Vakfın anlaşmalı olduğu banka şubelerinden veya internet bankacılığından yararlanılarak,

-Ankara'daki Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Kocaeli'ndeki Vakıf temsilcilikleri ve şirketleri (Mehmetçik Vakfı Limited Şirketi, Mehmetçik Vakfı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Limited Şirketi) aracılığıyla,

-Vakıf internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden kredi kartıyla,

-Yurt dışında bulunan vatandaşlar ise vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile online bağış yapabilecekleri gibi bulundukları ülkelerdeki banka şubelerinden (BIC SWIFT Kodu ve IBAN numaralarını vakıf internet sitesinde belirtilmiştir) bağış yapabilecekler."

-"Bağışlar son güne bırakılmamalı"

Açıklamada, vekaleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısıyla sınırlı olması nedeniyle bağışın son güne bırakılmaması istendi. Temin edilen kurbanlık sayısının yeterli olması halinde bankalar aracılığı ile son bağış tarihinin 14 Ekim Pazartesi saat 12.30 olduğu ifade edilen açıklamada, EFT ile bağış yapacaklar için ise son tarihin 11 Ekim 2013 Cuma saat 16.00'ya kadar olacağı bildirildi.

Vakfın açıklamasında, kesim sonrası, kurban kavurması (yurt içinde), teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılara kurban kesimi görüntülerinin CD'sinin ulaştırılabilmesi için bağış işlemleri sırasında kimlik, adres, cep ve ev telefon bilgileri ve vatandaşlık numarasının tam ve doğru olarak yazılması gereği de vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili tebliğindeki, "kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kesilerek kanının akıtılması gerektiği ve -kesimsiz kurban- ibadetinin olmadığı"na ilişkin ifadelerin anımsatıldığı açıklamada, bağışçıların bu noktayı da dikkate alması istendi.

Açıklamada, TSK Mehmetçik Vakfının, vatandaşların kendi irade ve arzusuyla yaptığı vekaleten kurban bağışlarını kabul ettiği, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekaleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber