Üsküdar Bld.Bşk.: Villları siz yıkmazsanız ben yıkarım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Çamlıca'daki 2 villasının yıkımına ilişkin, "Konu nizami usullerle gidiyor" dedi.

Çakır, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bakan Unakıtan'ın villalarının yıkım iznini Ocak ayında kendisine verdiklerini" anlatarak, şunları söyledi:

"Bu karar çıkmadan yıkım olmazdı. Hatta Sayın Unakıtan'la geçtiğimiz günlerde bir kongrede karşılaştık. Kendisiyle 'Villalarınızın yıkım izni çıktı. Eğer siz yıkmazsanız ben yıkacağım' diye konuşarak şakalaştım. Kısacası konu nizami usullerle gidiyor.

Doğalgaz, elektrik ve su gibi çevre için tehlike oluşturacak şeyleri ortadan kaldırmış, söküm çalışmalarına girmişler." "Yıkım sonrası yerine tekrar villa yapılabilecek mi?" sorusu üzerine de Çakır, şöyle dedi:

"Kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla villaları yeniden yapacak. Nizami ve projeye uygun şekilde. 2 bin 200 metrekarelik bir arsa var orada. Bu arsanın yüzde 15'i, yani 300 metrekaresi oturum amaçlı olarak yeniden bina edilebilir. Yeter ki imar kanunu ve ilgili plan dikkate alınarak yapılsın"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber