Okulun ağaçlarını kesen müdüre 3 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçen yıl görevinden alınan ve Finike'ye öğretmen olarak atanan Demre Çok Programlı Lisesi eski Müdürü Bülent Günay hakkında okul bahçesindeki ağaçları kestirdiği iddiasıyla dava açıldı.

Bülent Günay hakkında Demre Cumhuriyet Savcılığı'nca okul bahçesindeki 10 selvi ağacını izinsiz olarak kestirdiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Demre İlçe İdare Kurulu, Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Bülent Günay'ın yargılanmasına izin verdi. Günay'ın bu karara itirazı ise Antalya İdare Mahkemesi'nce reddedildi. Bunun üzerine, Demre Cumhuriyet Savcılığı'nca, Demre Asliye Ceza Mahkemesinde 2006/31 esas sayılı dosya ile ?Görevi kötüye kullanmak ve suça iştirak? suçlamasıyla dava açıldı.

Yeni Türk Ceza Yasası çerçvesinde, Cumhuriyet Savcısı'nın Bülent Günay'ın 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep ettiği öğrenildi.

Ağaçları kestiği bildirilen Alaattin Karagedik ise daha önce verdiği ifadede, ağaçları Okul Müdürü Bülent Günay'ın izniyle kestiğini ve karşılığında bir miktar para verdiğini öne sürmüştü.

Bülent Günay hakkındaki iddialar üzerine açılan idari soruşturma neticesinde de Milli Eğitim Müdürlüğü ?uyarı? Demre Kaymakamlığı tarafından da ?Kınama? cezasına çarptırılmıştı.

Demre Cumhuriyet Savcılığı da Bülent Günay hakkında 600 YTL idari para cezasına hükmetmişti. Ancak Günay'ın bu cezaya itiraz etme hakkı bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber