Sendika Başkanıyken hazırladığı taslağı Belediye Başkanlığı'nda imzaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, Sendika Başkanlığı döneminde hazırladığı taslağı imzalamanın Belediye Başkanı olduktan sonra yine kendisine nasip olduğunu söyledi.

Başkan Hasan Altın, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nden önce Hizmet-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, sendika başkanıyken hazırladığı taslağı, Belediye Başkanı olduktan sonra onaylamanın yine kendisine kısmet olduğunu söyledi. Altın ilginç tesadüfü şöyle anlattı:

"Belediye Başkanı olmadan önce sendikacıyken, Sincan Belediyesi'ndeki ücretlerle ilgili toplu iş sözleşmesi taslağını hazırlamıştım. Tabi belediye başkanlığı için adaylığım ne söz konusuydu, ne de gündemdeydi. Taslak onaylanmayı beklerken, seçimler yaklaştı ve belediye başkan adayı oldum. Seçildikten sonra, sendikacı sıfatımla hazırladığım ücretlere ilişkin taslak önüme geldi. Tabi bu sefer masada öbür tarafa geçmiştik, ancak taslağı aynen kabul ettim. Göreve geldiğimde belediye işçisinin günlük ücreti 17 YTL iken, bugün 33 YTL olmuştur."

Altın, Sincan Belediyesi'nde görevli personelin isimlerini ve çalıştığı birimleri tek tek bildiğini de hatırlatarak, "Sendikacılık görevimiz nedeniylede, belediyeye zaten uzak değildim. Dolayısıyla, kimin hangi görevi daha iyi yaptığını bildiğimiz için, herkesi daha verimli olduğu yerde görevlendiriyoruz. Bu da, yapılan hizmetin kalitesini ve verimini arttırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber