3 gündür Harç kuyruğunda bekliyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinci dönem harç parasını yatırmak için sabahın erken saatlerinden itibaren banka önünde uzun kuyruklar oluşturan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri, yorgun düştü. Üç gündür devam eden kuyruk, simit ve çay satıcılarının işine yaradı.

KAÜ'de okuyan yaklaşık 12 bin öğrenci, ikinci dönem harç parasını yatırabilmek için Vakıfbank önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Harç parasını bir an önce yatırmak ve makbuzunu alarak okula teslim etmek isteyen öğrenciler uzun süre ayakta kalınca hem yorgun düştüler, hem de açlıklarını simit yiyerek gidermeye çalıştılar. Havanın soğuk olması nedeniyle çay içerek ısınan öğrencilere çevre ilçelerden de gelenler eklenince kuyruğun uzunluğu yaklaşık 1 kilometreyi buldu. Çevreden geçen insanlar sıranın uzunluğunu görünce şaşırdı.

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Kars tarihinin en uzun kuyruğunu duyan çay ve simit satıcıları da kaldırım üzerine tezgah açtı. Tanesi 25 kuruşa satılan simit ve çaylarla hem vakit geçiren, hem de karınlarını doyurarak ısınmaya çalışan öğrenciler, kuyrukların oluşma nedeninin, kayıt sürelerinin geç bildirilmesi olduğunu ileri sürdüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber