BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Avrupa'nın en eski üniversitesinde

İtalya temaslarını sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Avrupa'nın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Universita di Bologna Rektörü Prof. Dr. Ivano Dionigi ile bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Avrupa'nın en eski üniversitesinde

Yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ile ilgili Türkiye'de yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Ivano Dionigi, Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi olarak süreçlere ve yürütülen çalışmalara katkı sunmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Mahmut Özer'in İtalya temasları hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu temasların Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonuna büyük katkı sunacağına inandığını vurgulayan Prof. Dionigi, Avrupa ve Asya arasında yükseköğretime dair bilgi aktarımının köprüsü pozisyonunda bulunan Türkiye'nin son dönemde yakaladığı ivmenin kapsamı ve tesiri çok geniş bir yenileşme hareketine dönüşmesini beklediğini belirtti. Prof. Dr. Mahmut Özer ise kökleri XI. yüzyıla kadar uzanan bir Üniversitede bulunmaktan duyduğu mutluluğun altını çizerek gösterdiği ev sahipliği adına Prof. Dr. Ivano Dionigi'ye teşekkürlerini iletti. Bir süredir İtalya'da sürdürdüğü temasların gerek Bülent Ecevit Üniversitesi gerekse Türkiye'de yeniden yapılanma gayreti içerisinde olan yükseköğretim sistemi adına son derece faydalı geçtiğini belirten Prof. Dr. Mahmut Özer, pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile 47 üye ülke tarafından oluşturulan ve Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform hareketi olan Bologna Sürecine adını veren Bologna Üniversitesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, burada karşılaştığımız ev sahipliğinden ötürü Universita di Bologna Rektörü Prof. Dr. Ivano Dionigi'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bir haftayı aşkın süredir devam eden temaslarımız boyunca tüm toplantı ve görüşmelerimizde Üniversitemiz ile Avrupa'nın yükseköğretim ve kalite güvence sistemi alanlarında çalışmalar yürüten önemli merkezleri arasında işbirliğini artırıcı bağlantıları kurmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu işbirliklerinin gerek Üniversitemizin gerekse yükseköğretim sistemimizin çağdaş ve uluslararası nitelikleri transfer ederek dünya yükseköğretiminde söz sahibi olan üniversitelerle rekabet edebilir bir seviyeye ulaşmalarına yardımcı olmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özer ve Bologna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivano Dionigi daha sonra 18. yüzyıldan itibaren gözlemsel ve deneysel bilimlerde laboratuvar olarak kullanılan Museo di Palazzo Poggi'yi gezdiler. Görüşme, günün anısına karşılıklı takdim edilen armağanlar ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber