İstanbul'da yılın ilk ders zili çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılı, bu sabah ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da yılın ilk ders zili çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılı, bu sabah ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

Okulların bahçeleri öğrenciler ve velileriyle doldu taştı. Okul taşıtlarının da eklenmesiyle İstanbul'da sabah trafiği sürücülere zor anlar yaşattı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı, bu sabah başladı. Yaklaşık 17 milyon öğrenci sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tuttu. Okulların bahçeleri öğrenci ve beraberlerinde gelen velilerle doldu taştı. Bu yıl ilk kez okula başlayan ve bir haftalarını dolduran minikler ise şaşkın gözlerle etrafı izlediler. Bahçelievler Ali Haydar Günver İlköğretim Okulu'nun önünde bir kadının ağlayan çocuğunu duvarın üzerine çıkarması ve arkadaşlarını izletmesi dikkat çekti. Bahçelievler Şirintepe Ortaokulu'nun bahçesinde bir öğrencinin de çantasından çıkardığı kitaplarını yere koyduğu görüldü. Bazı veliler ise okul dışından çocuklarının bahçede toplanmasından sınıflarına girmesine kadar her anını izledi.

Maltepe Orhangazi Ortaokulu'nda da öğretim yılının ilk gününde öğrencilerde heyecan ve telaş vardı. Okula velileriyle birlikte gelen öğrenciler çok heyecanlı olduklarını söylediler. Niğde'den İstanbul'a taşınan bir ailenin çocuğu da "Çok heyecanlıyım. Niğde'den buraya taşındık. Yeni arkadaşlarım olacak" diye konuştu.

Öte yandan okulların açılmasıyla da İstanbul genelinde yoğun araç trafiği oluştu. Her gün yaşanan yoğunluğa bugün okul taşıtlarının da eklenmesi trafik çilesini artırdı. Özellikle D-100 karayolu üzerinde Bakırköy-Avcılar yönünde trafiğin durma noktasına geldiği gözlendi. Vatandaşlar da bugün saat 13.00'e kadar ücretsiz hizmet verecek olan toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber