Kaçakçılar kestikleri ağaçları yaktı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Berem Yaylası'nda, kaçak ağaç kesimi yapan kişilerin çıkardığı tespit edilen yangın korku ve paniğe neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçakçılar kestikleri ağaçları yaktı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Berem Yaylası'nda, kaçak ağaç kesimi yapan kişilerin çıkardığı tespit edilen yangın korku ve paniğe neden oldu. Yangın, vatandaşların çabası sonucu büyümeden söndürüldü.

Yangın, akşam saatlerinde Berem Yaylası'nda Akçal Dağı eteğinde çıktı. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler Berem bölgesinde kaçak ağaç kesimi yaptı ve lata haline getirilen ağaçlar beklemeye bırakıldı. Bölgede geçen hafta kaçak kesim yapılan başka ağaçların yakalanması ile paniğe kapıldığı tahmin edilen kişi ya da kişiler, kestikleri ağaçları yakarak kaçtı. Kaçak kesim yapılan bölgede alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, kazma kürekle yangına müdahale etti. Alevlerin büyümesini güçlükle önleyen vatandaşlar, bir yandan da Orman İşletme Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine yangın ekibi ile birlikte olay yerine giden Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, yangına müdahale ederek büyümesini önleyen vatandaşlara teşekkür etti. Kısacık, kaçak kesim yapılan yaklaşık iki metreküp ağacın kasıtlı yakıldığını belirtirken, olay yerine giden jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ise vatandaşlar tarafından söndürülen yangının çıktığı yerde uzun süre soğutma çalışması yaptı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber