Kart borçlularına haciz tehdidi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, TBMM'den geçen ve Cumhurbaşkanlığı'nca kabul edilen Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu hususunda kredi kartı mağdurlarının bankaların tehditlerine kanmamasını istedi.

TÜKDER Genel Başkanı Karagöz, yaptığı basın toplantısanda, bazı bankaların yasadan önce vatandaşlara borçlarını ödemeleri yönünde haciz tehdidinde bulunduklarını vurgulayarak, bu tür durumlarda hemen savcılığa başvurulması gerektiğini kaydetti. Dernek binasında açıklama yapan Karagöz, "Derneğimize başvuran çok sayıda kişi, banka avukatı tarafından borçlarının hemen kapatılmasını aksi takdirde haciz işleminin yapılacağı yönünde tehdit edildiklerini söylüyorlar. Kart mağdurlarının dikkatli olmalarını ve tuzağa düşmemelerini istiyoruz. Bu gibi durumda hemen savcılığa başvurun" dedi.

Kanunun yürürlüğe girmesi halinde, kendisine dönem sonu borcunu ödemesi için ihtar çekilmiş, haklarında icra takibi başlatılmış veya 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş kredi kartları borçlularının, 60 gün içinde ilgili kredi kartı veren kuruluşa müracaat etmeleri ve borçlarını taksitle ödemek istediklerini bildirmeleri gerekiyor. Karagöz, vatandaşın düzenlenecek ödeme planını imzalaması ve ilk taksidi peşin ödemesi şartıyla yıllık yüzde 18 faiz oranı üzerinden hesaplanacak borç tutarını, icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçları vekalet ücreti ile birlikte 18 eşit taksitte ödeme hakkına sahip olduklarını söyledi. Tüketicilerin bankaya başvurduktan sonra taksitlerini zamanında ödemeleri gerektiğini belirten Karagöz, aksi taktirde bu yasayla sağlanan hakların ortadan kalkacağını açıkladı.
Karagöz, bankaların da tüketicileri mağdur etmemeleri gerektiğine dikkat çekerek, yasanın yürürlüğe girmesi itibariyle bütün kanuni takiplerin durdurulması ve yasaya uygun bir ödeme planının çıkarılması yönünde uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber