Çelik: Anaokullarında ikili eğitim pedagojik açıdan gerekli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, anaokullarının ikili eğitime geçirilmesinin kapasite artırımı ile ilgisi olmadığını, düzenlemenin pedagojik açıdan yapıldığını bildirdi.

Çelik, "Çocuklar sabah 9'dan akşam 5'e kadar okul disiplini içinde kalırlarsa çok küçük yaştan itibaren okula karşı antipati duyabilir ve küçük yaşlarda bir soğuma, bıkkınlık yaşanabilir" dedi.

ISO-9001 belgesi alan Çankaya Cumhuriyet Anaokulu yöneticileri, bazı öğrencilerle birlikte Hüseyin Çelik'i bakanlıkta ziyaret etti.

Çelik, tek tek çocukları öperken bir süre sohbet etti. Çocuklarla randevusuna 10 dakika geciken Çelik, bir anaokulu öğrencisinin "Nerede kaldın sen?" sözlerine çok güldü.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, anaokullarının kademeli olarak ikili eğitime geçirileceğini bildirdi. Düzenlemenin, çocukların psikolojik durumlarının göz önüne alınarak yapıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Anaokullarının ikili eğitime geçirilmesi, kamuoyunda kapasiteyi artırmak için yapıldığı sanılabilir ama pedagojik açıdan böyle düzenledik.

Çocuklar sabah 9'dan akşam 5'e kadar okul disiplini içinde kalırlarsa çok küçük yaştan itibaren okula karşı antipati duyabilir ve küçük yaşlarda bir soğuma, bıkkınlık yaşanabilir. Bu, önümüzdeki öğretim yıl uygulamaya girecek.

Biz göreve başladığımızda okul öncesi eğitimin ulaştığı yüzde, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca 11 idi. 2005-2006 öğretim yılında yüzde 20'yi aştık. Yeni uygulama ile birlikte önümüzdeki yıllarda büyük sıçrama bekliyoruz."

Bakan Çelik, birçok okulda "yardımcı abla", "okul annesi" veya "sınıf annesi" adı altında 12-14 yaşlarında kişilerin çalıştırıldığını ifade ederek, bu uygulamayı da kaldıracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber