Sayıştay'da 'Şarbon' şüphesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay'a PTT aracılığıyla gelen bir zarftan beyaz toz çıkması üzerine, ''şarbon şüphesiyle'' Sivil Savunma ekipleri çağrıldı. İncelenen zarfta sağlık açısından tehlikeli bir madde bulunmadığı belirtildi.

Sayıştay yetkililerinden alınan bilgiye göre, posta ile gelen evraklar tasnif yapılmak üzere ilgili görevliye teslim edildi. Görevlinin, dosyalar arasında, üzerinde ''Sayıştay'' yazılı zarfı açması ile zarftan beyaz bir toz masanın üzerine yayıldı.

Beyaz tozun ''şarbon olabileceği'' ihtimali üzerinde duran yetkililer, söz konusu maddeyi incelemek üzere Sayıştay'a sivil savunma ve 112 Hızır Acil ekiplerini çağırdılar.

Özel kıyafetli Sivil Savunma ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, zarfta sağlık açısından tehlikeli bir madde bulunmadığı belirlenirken, zarf incelenmek ve madde hakkında kesin sonuç alınmak üzere Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildi.

Bu arada zarfı açan ve tozun bulunduğu ortamla temas eden 5 Sayıştay görevlisi de sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Numune Hastanesi'ne götürülen görevlilerden kan numuneleri alındığı ve tahlil sonuçlarının temiz çıktığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber