Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Bu ay birinciliği Yandol Büro Amirliği elde etti.

Ödül töreni Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. Bu ay bir hırsızlık, bir dolandırıcılık ve bir kapkaç olayında 2'si suçüstü olmak üzere 4 kişiyi yakalayan ve tutuklanmalarını sağlayan Yandol Büro Amirliği birinci oldu. Evlerin kapı kilit göbeğini kırmak suretiyle 5 ayrı hırsızlık olayına karışan S.K. isimli şahsı yakalayan ve tutuklanmasını sağlayan Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Metin Yıldırım, Şerif Yıldırım, Hüseyin Tiryaki ve Orhan Topuzoğlu ise ikincilik ödülüne layık görüldü. Üçüncülüğü de birisi çocuk 2 kadına cinsel istismar ve zorla fuhuş yaptırma olayına karışan Ö.B. ve E.İ. isimli şahısları yakalayan Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Gürsel Savran ile Naciye İlhan elde etti. Törende yaklaşık 12 yıl boyunca Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan, kısa bir süre önce Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne geçen Baş komiser Ali Bostan'a da teşekkür plaketi verildi. Ayrıca 3 yıl boyunca Asayiş Şube Müdürlüğü yapan ve şu anda Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Serdar Özlü'ye de teşekkür plaketi verildi.

Ödül töreni öncesi konuşan Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü başta Asayiş Şube Müdürü olmak üzere bu ay ki çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, "Her zaman söylediğimiz gibi güvenlik artık eskiden olduğu gibi kanunların uygulandığı bir sahadan çok artık bir hizmet sektörünün bir dalı oluyor. Eskiden mobil hırsızlar vardı. İlden ile, ilçeden ilçeye gezer hırsızlık yaparlardı. Artık suçlar globalleşti. Şimdi Guatemala gibi ülkelerden hırsızlar geliyor. Ama polisimiz bu konular karşısında da oldukça tedbirli. Gerekli çalışmaları yapıp anında müdahale ederek, olayın faillerini yakalıyorlar. Adana'da araç kiralayıp Mersin'de hırsızlık yapan ve sonrasından İstanbul'da yakalanan hırsızlarda olduğu gibi" dedi.

Polisin başarısının tesadüf olmadığını belirten Özlü, "Kapkaççıyı 30 saniyede yakalamak tesadüf değil. Durup dururken kapkaççı sizin ayağınıza takılıp yakalanmıyor. Öncelikle kapkaçın yapıldığı yerlerde önlem alıyorsun. İstatistik çalışması yapıyorsun. Suçluların yakalanması noktasında nelerin yapılması gerektiğine karar veriyorsunuz ve uygulamaya geçiyorsunuz. Bunun sonucunda da başarı geliyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen polis memurları ödüllerini aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber