Yağmurlu hava devam ediyor - Haritalı

Çanakkale'nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani sel gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmurlu hava devam ediyor - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeybatı zamanla kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber