Diş hastanesi tartışması

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi’nin, diş hastanesine dönüştürülmesi konusunda kendilerine danışılmamasından yakındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diş hastanesi tartışması

Yaman, yeni diş hastanesinin birçok diş hekiminin muayenesinin kapanmasına yol açacağını savundu.

Adana Dişhekimleri Odası'na düzenlenen toplantıda konuşan Yaman, geçtiğimiz şubat ayında Adana Valiliği ve Timuçin AŞ arasında imzalanan protokol ile başlayan Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nin, diş hastanesine dönüştürülmesi projesinin, tadilat ihalesinin yapılması ile son aşamaya geldiğini kaydetti. Projeden, 590 üyesi olan Adana Diş Hekimleri Odası'nın haberdar edilmemesinden yakınan Yaman, “Bırakın haberdar edilmeyi, bizlere duyurmamak için her yol denenmiştir. Konuya vakıf olduktan sonra bu işe imza atan Adana Valimize, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nin diş hastanesine dönüştürülmesi ile Adanalı hemşerilerimizin ile diş hekimlerinin uğrayacakları mağduriyet ve devletimizin karşılaşacağı ekonomik kayıpları anlatabilmek için randevu taleplerimiz olmuş, ancak bir türlü görüşmemiz mümkün olmamıştır” dedi.

Konunun AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başta olmak üzere birçok kişiye aktarıldığını ancak sonuç alınamadığını söyleyen Yaman, “Bizler kamunun diş tedavi merkezi açmasına karşı değiliz. Tam tersine sosyal devlet ilkesi gereği bu merkezlerden ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza hizmet verilmesi gerektiği inancındayız. Ancak bu merkezin yeri çok önemlidir. Bunu ekonomik durumu iyi olmayan hemşerilerimizin bulunduğu yerlere yapmayıp, buraya yapmak hem oradan hizmet alacak insanlarımızı sıkıntıya sokacak hem de birçok meslektaşımızın muayenehanesinin kapanmasına yol açacaktır. Önümüzdeki ay Adana da yapılacak olan sağlık kompleksinin temeli atılacaktır. Yapılacak olan bu kadar hastanenin içinde çok küçük bir yer tutacak olan diş hastanesini bu komplekse dahil edemeyen devletin memurları için kullanacağımız tek bir cümle beceriksizlik ve iş bilmezliktir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber