Kayınpedere karşı ikinci kez koruma

İzmir Karşıyaka'da oturan ve geçen yıl boşandığı bir çocuk annesi eşi B.A.'nın babası M.Ü.A.'nın kendisini ölümle tehdit ettiği iddia ettiği için 3 ay polis koruması alan endüstri mühendisi Mete Mert'e, bu sürenin bitiminin ardından 3 ay daha koruma kararı verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayınpedere karşı ikinci kez koruma

Mete Mert ile B.A., 8 yıl önce evlendi. Bu evliliklerinden 2009 yılında B.M. adında erkek çocukları dünyaya geldi. Genç kadın, 3 Ağustos 2011'de iddiaya göre eşi Mete Mert'in kusurlu davranışları, aşağılayacı ve rencide edici söylemleri, psikolojik ve fiziki şiddet uygulası ve ailesinin müşterek hayata müdahalelerde bulunması nedeniyle evlilik birliğinin temelden sarsıldığını belirtip, boşanmak için Karşıyaka 2'nci Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Mete Mert de avukatı aracılığıyla verdiği cevapta, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bu nedenle eşinin açtığı boşanma davasının reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, davalı Mete Mert'in eşine şiddet uyguladığını ve bunun raporlarla da tespit edildiğini, ağır kusurlu olduğunu belirtip, 28 Eylül 2012 yılındaki son duruşmada, B.A.'ya 10 bin TL manevi tazminat ile ortak çocukları B.M.'ye 500 TL tedbir ve iştirak nafakası bağlanmasına ve velayetinin anneye verilmesine karar verip çifti boşadı. Ayrıca küçük B.M.'nin babası ile her ayın 1 ve 3'üncü hafta sonları cumartesi günü 10.00 ile 17.00 saatleri arası görüşmesine, dini bayramların 2'nci gününde babada kalmasına karar verdi. Mahkemenin bu kararı, temyiz için Yargıtay'a gönderildi.

Boşanma davası sürerken, kayınpederi M.Ü.A.'nın Mete Mert aleyhine Karşıyaka 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesinde 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla açtığı davada mahkeme, Mert'e 112 gün hapis cezası vererek bunu 2 bin 240 lira adli para cezasına çevirip hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bu süreçte B.A.'nın Karşıyaka 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'eşini kasten yaralama' suçundan açtığı davada mahkeme Mert'e 5 ay hapis cezasını 3 bin lira adli para cezasına çevirip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

B.A.'nın Karşıyaka 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğunu kaçırmak' suçlamasıyla açtığı davada ise mahkemenin verdiği 6 ay hapis cezası kararı ise Yargıtay'da temyiz aşamasında bulunuyor.

Boşanma davasının ardından, Mete Mert ise mahkemenin çocuğunu görmesi için verdiği günlerde, icra görevlileri ile birlikte gittiğini, ancak eski eşinin birlikte yaşadığı babası M.Ü.A.'nın çocuğunu göstermemek için türlü yollara başvurduğunu ve kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia ederek Örnekköy Polis Merkezi'ne başvurması üzerine, polis, Kaymakamlık oluruyla Mert'e 3 ay koruma kararı verdi.

Bu karar süresi dolunca Mete Mert, bir kez daha başvuru yaptı. Kaymakamlık oluruyla, Mert'e ikinci kez eski kayınpederi M.Ü.A., karşı 3 ay koruma kararı verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber