Köy okuluna modern kütüphane

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Işıklar Köyü'ndeki okula modern kütüphane kazandırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okuluna modern kütüphane

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'ın üçüncü mali destek programı kapsamında desteklediği projeler tamamlanmaya başladı. Işıklar Köyü'ndeki "Işıklarda Okumaya Engel Yok" projesi tamamlanarak hizmete girdi.

Proje kapsamında Işıklar Köyü İlk ve Orta Okulu'na tam donanımlı bir kütüphane ve okuma alanları yapıldı. Toplam bütçesi 77 bin TL olan projeye GMKA 70 bin TL destek verdi.

Projenin açılışına Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkan Vekili Demirel Şık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci'nin yanı sıra pek çok daire müdürü ve veliler katıldı. Işıklar Köyü Okul Müdürü Hakan Ünal, maksatlarının eğitim kalitesini yükselterek, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Ünal, "Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasında okulların sorumluluğu büyüktür. Öğrencilerimizin bilginin kaynağı olan kitaplara kolay ulaşmalarını sağlamayı hedeflediğimiz projemizin önce ilçemize daha sonra da ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından projenin kurdelasını okulun minik öğrencileriyle birlikte kesen Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, projeye emeği geçen herkesi kutlayarak, ajans desteği ile ortaya çıkan kütüphaneyi çok beğendiğini ifade etti. Okulun çeşitli köşelerine oluşturulan okuma alanlarını da inceleyen Kaymakam Aktan, daha sonra beraberindekilerle birlikte muhtarlığın verdiği yemeğe katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber