Kilis'te üretilen ürünler temiz çıktı

Gıda Tarım ve Havancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Bakanlık tarafından tarladan sofraya gelinceye kadar ürünlerin kalıntısız ve kontrollü olması hedeflendiğini, Kilis'ten alınan numunelerin temiz çıktığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te üretilen ürünler temiz çıktı

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, çevre ve tüketici sağlığı açısından çok önemsediğimiz bu zincirin oluşması için Kilis'ten domates, biber ve üzümden numuneler alınarak Adana İl Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve analiz sonuçlarının temiz olduğunu belirtti. Kadıoğlu, "Konvansiyonel tarım alanlarının daraltılarak yerine Organik Tarım, İyi Tarım ve Entegre Zararlı Yönetiminin yapıldığı alanların artırılması hedeflenmektedir. Globalleşen dünyamızda tarımsal ürünlerimizden kar edebilmemiz için geleneksel yöntemlerin terk edilmesi, kalite ve verim artışını sağlayan metotların uygulanması, maliyetlerin düşürülmesi, kültür-teknik konularının yerine getirilmesi gerekir. Uygulamaların kaydedilmesi, tüketicinin; tükettiği ürünün geçtiği aşamaları bilme isteği tarımsal üretimde öne çıkan değerlerdir."

ORGANİK TARIM DESTEĞİ ÖDENİYOR

Kadıoğlu, "212 yılında organik tarım yapan üreticilerimize Organik Tarım Desteği ödemeleri bu hafta içerisinde ödeneceğini belirterek,"Bilindiği gibi tarla ürünlerine 10 TL/da, bahçe ürünlerine ise 50 TL/da ödenecek Organik Tarım desteği, bahçe bitkileri için gelecek yıl 70 TL/da olarak ödenecektir. İlimizde Organik Tarıma geçişler devam etmektedir. Üretici sayısı ve üretim alanı bakımından düzenli bir artış seyreden rakamlardan memnuniyet duyulmaktadır."

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Alaattin Yavaşça Kültür Merkezi'nde 24 Eylül günü saat 10.00'da başlayacak olan organik tarım eğitimine tüm Kilislilerin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber