Okullar açıldı servis tartışmaları başladı

2013-2014 eğitim-öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte velileri öğrenci servisi telaşı sararken, taşıma yapan firmalar arasında da tartışmalar başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okullar açıldı servis tartışmaları başladı

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde servis firmaları arasında tartışma yaşandı. Öğrencilerin taşınması noktasında tartışma yaşayan servis şoförlerinin tartışmalarının kavgaya dönüşmesini polis önledi.

Okul Aile Birliği dönem başında, okul servisinin belirlenmesi için toplantı yaparak, firmaların tekliflerini değerlendirdi. Okul aile birliği üyeleri okul servisinin hangi firma ile kaç liraya yapılacağı konusunu karar bağladı. Aylık 60 TL'ye bir firma ile anlaşma yapıldı.

Okulların açılmasıyla birlikte belirlenen firma dışında firmalarda öğrencileri taşıyınca, anlaşma sağlayan firma ile diğer firmalar arasında tartışma yaşandı. Yaşanan bu tartışmalar üzerine okul idaresi polise bilgi verdi.

Teklifi kabul edilen firmanın sürücüleri, okul aile birliğiyle anlaşma sağlandığını ve kendilerinden başka firmanın bu okula öğrenci taşıyamayacağını öne sürürken, diğer firmanın yetkilileri ise devlet okullarında böyle bir zorlamanın olamayacağını dile getirdiler. Servis şoförlerinin tartışması kavgaya dönüşmeden polis tarafından sonlandırıldı.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yaşar Hamurcu, firmalara teklif verdiklerinde diğer firmaların belirtilen ücrete öğrenci taşıyamayacaklarını söylediklerini ve kendilerinin bir firmayla anlaştığını belirterek, öğrencilerin kendi istedikleri firmayla daha ucuza taşınacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber