Diyarbakır'da esnaftan 'alt geçit' eylemi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Şanlıurfa karayolunda yapılan köprülü kavşaklar nedeniyle iş yapamadıklarını iddia eden bir grup esnaf, karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da esnaftan 'alt geçit' eylemi

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde köprülü kavşakların yapımından sonra vatandaşlar için alt yaya geçitleri yapılmadığı için iş yapamadıklarını belirten bir grup esnaf, bu duruma tepki göstererek yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık 40 esnaf, karayolunda el ele tutuşarak yolu tek şeritli olarak trafiğe kapattı. Eyleme katılan esnaf temsilcileri, yaklaşık 1 yıldır köprülü kavşakların yapıldığını ancak yayalar için olması gereken alt geçitlerin yapılmadığını söylediler. Bundan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf temsilcileri, “İş yapamayınca vergi borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Bu yüzden evlerimize ekmek parası götüremiyoruz” dediler.

Yetkili kurumlara da seslenen esnaf temsilcileri, çare bulunmaması durumunda işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını ve daha büyük eylemler yapacaklarını açıkladılar. Yaklaşık yarım saat trafiğe kapatılan yol, eylemin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber