İşkur'dan, işverenlere seminer

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından işverenlere, "Türkiye İş Kurumu Uygulamalar ve Hizmetler" konulu seminer düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşkur'dan, işverenlere seminer

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından işverenlere, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda "Türkiye İş Kurumu Uygulamalar ve Hizmetler" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu ve Zonguldak'ta bulunan işverenler ve temsilcileri katıldı.

Seminerde bilgilendirme yapan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, "Çalışma ve iş kurumu İl Müdürlüğü olarak 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği yeniden yapılandırma ile bölgelerde hizmet veren bölge çalışma müdürlükleri ile illerde hizmet veren İŞKUR İl Müdürlükleri birleştirilerek son unvanı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak hizmet vermekteyiz. Sizler çok iyi biliyorsunuz ki bölge çalışma müdürlüğü olarak bizler çalışma hayatıyla ilgili faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi aynı zamanda Türk İş Kurumu Kanunu gereği işsizlerimizle, engellilerimizle ve eski hükümlülerimizle ilgileniyoruz. İki kurumun birleştirilmesi sonucu hizmetlerimiz tek elden yürütülmeye başlandı. Hem de işsizlerimizi sıfırdan ele alarak iş takibi yapıp çalışma hayatında ki çalışma barışını sağlamakla ilgileniyoruz. Burada sizlere vereceğimiz bilgilendirmede çalışma hayatıyla ilgilenmeyeceğiz onu 28 Eylüle bırakıyoruz sahada görevli müfettişlerimiz bu konuda bilgi verecek. Ayrıca burada bugün işveren danışmanlığı, yasal yükümlülükler, teşvikler, işsizlik sigortası uygulamaları, işgücü uyum programları ve işgücü piyasası bilgileri konusunda bilgiler vereceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber