Bursa ile İstanbul arasında 2 deniz uçağı daha uçacak

BURSA-İstanbul arasında nisan ayından bu yana sefer yapan deniz uçağı sayısı artırılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa ile İstanbul arasında 2 deniz uçağı daha uçacak

Seferlerin başlamasından itibaren 8 binin üzerinde yolcuya hizmet verdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, yeni alınacak iki uçağının klimalı ve lüks kategoride olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Eylül ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, belediye iştiraklerinden BURULAŞ şirketi bünyesinde bulunan ve Bursa ile İstanbul arasında tarifeli uçuşlar gerçekleştiren SeaBird hizmetine 2 yeni deniz uçağı takviyesinin daha yapılacağını duyurdu.

İstanbul ile Bursa arasında deniz ulaşımını sağlayan ve BURULAŞ bünyesinde bulunan BUDO'ya ait deniz otobüsleriyle bugüne kadar 420 bin yolcu taşıdıklarını, yine İstanbul ile Bursa arasında havadan ulaşım sağlayan deniz uçaklarıyla da 8 binin üzerinde yolcuya hizmet verdiklerini belirten Başkan Altepe, şöyle dedi:

"Yılbaşından sonra 2 yeni deniz uçağı daha hizmete dahil oluyor. Şu anda bir uçakla seferler gerçekleştiriliyor. Gelecek olanlarla birlikte uçak sayımız 3´e çıkıyor."

Başkan Altepe, gelecek deniz uçakların klimalı ve lüks kategoride olduğunu söyledi.

BURSA HAVAYOLLARI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Hava Yolları şirketiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Altepe, konuyla ilgili çalışmalarda sona yaklaştıklarını bildirdi. Şu anda uçak firmalarıyla görüşmeler sürdürdüklerini, kısa zamanda sonuç almayı umduklarını kaydeden Başkan Altepe, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak hava yolu şirketimizi kurduk Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Ticaret Borsası da bu şirkete ortak olacak. Çok kısa bir zaman sonra uçuşları başlatacağız."

Başkan Altepe, kurulacak şirketin piyasa kurallarına tabi olduğunu belirterek, Bursalılar´a şimdiden kendi firmalarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında, İl Özel İdaresi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bursalılar'ın 200 yıllık buluşma mekanı Mahfel'in belediye iştiraklerinden BURFAŞ'a tahsisi de yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber