İzmit'te Emin Kaptan Parkı açıldı

İzmit Belediyesi Terzibayırı mahallesine yeni bir park kazandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmit'te Emin Kaptan Parkı açıldı

İzmit Belediyesi Terzibayırı mahallesine yeni bir park kazandırdı.

Hacıhızır ile Terzibayırı mahallelerinin birleşme noktasına yaptırılan Emin Kaptan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılışı için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından Gültekin Görüm, Terzibayırı Mahalle Muhtarı Cengiz Kurtuluş, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılıç, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Korniş Caddesi'nde 270 metrekarelik alanda 2 kademeli olarak yapılan parkın açılışında konuşan Başkan Doğan, geçen 4,5 yıl içinde 150'den fazla park yaptıklarını belirterek, "Bütün çabamız çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak içindir. Yaptığımız her işin kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Geçmişte yapılması gerekip te yapılmayanları yapıyoruz. Kentimizdeki yeşil alanların sayısını arttırmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Bulduğumuz en ufak boşluğu bile değerlendirip yeşil alana dönüştürüyoruz” dedi. Doğan, vatandaşları 29 Eylül'de hizmete Şirintepe'de hizmete girecek olan Ekopark'ın açılışına da davet etti.

Terzibayırı Mahalle Muhtarı Cengiz Kurtuluş'da yaptığı konuşmada Başkan Doğan'a hizmetler için teşekkür etti. Parka adı verilen mahallenin sevilen kişilerinden olan ve 2 yıl önce vefat eden SEKA emeklisi Emin Erkan'ın kardeşi Halit Erkan da Doğan'a parka ağabeyinin adının verilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Konuşmaların ardından parkın açılışını Başkan Doğan çocuklarla birlikte yaptı.

İzmit Körfez manzaralı parkın ilk kademesinde oyun grubu, pergole diğer kademesinde ise fitnes aletleri ve oturma alanı bulunuyor. Parkın açılışı bölge vatandaşlarınca büyük sevinçle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber