Bakan Çelik: Öğrencilerimize tek teori okutamayız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2006 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Evrim kuramını" ders kitaplarına koyamayacaklarını belirterek, "Evrim teorisini sanki yegane yeryüzündeki yaratılışla ilgili gerçekmiş gibi öğrencilere sunarsanız bu yanlış olur. Bizim müfredatımızı bilim adamları hazırlamıştır ve dünyadaki yaklaşım da budur" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Antakya Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere bugün sabah uçakla Adana'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i, Adana Hava Limanı'nda Adana Valisi Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe ve partililer karşıladı.

Bakan Çelik, hava limanı çıkışında bir gazetecinin, evrim kuramının ders müfredatında yer almasıyla ilgili taleplere ilişkin soruları cevaplandırdı. "Ders kitaplarında siz kuramdan söz ediyorsunuz, yani teori. Teori demek henüz ispatlanmamış bir bilgi demektir. Dolayısıyla biz öğrencilerimize tek teori okutamayız" diyen Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Biz bütün görüşleri ve karşıt görüşleri öğrencilerimize okuturuz. Yeni müfredatımızın genel yaklaşımı budur. Öğrenci bunun arasından kendine göre bir sentez yapar. Buna göre bir hükme varır. Şimdi eğer tek taraflı bilgiyi öğrenciye verirseniz, siz onu bir dogma ile karşı karşıya bırakırsınız. Evrim teorisini sanki yegane yeryüzündeki yaratılışla ilgili gerçekmiş gibi öğrencilere sunarsanız bu yanlış olur. Bizim müfredatımızı bilim adamları hazırlamıştır ve dünyadaki yaklaşım da budur. Bir fikri karşı fikriyle birlikte insanlara anlatmak onlara takdim etmek ve sonucu onlara bırakmak lazımdır. Bizim yaklaşımımız da budur."

Bakan Çelik, son günlerde okul önlerinde artan asayiş olaylarıyla ilgili bir soruya da "Asayiş berkamal, problem yoktur" diye karşılık verdi. Bakan Çelik, daha sonra Adana'dan karayoluyla Hatay'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber