Tunceli'deki elektrik kesintilerinin nedeni 'grev'

Tunceli'de yaşanan akşam saatlerindeki elektrik kesintilerinin, grevden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tunceli'deki elektrik kesintilerinin nedeni 'grev'

Tunceli merkez ve ilçelerinde elektrik dağıtım şirketinde çalışan Enerji-Sen üyesi işçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, insanca bir yaşam için maaşlarının arttırılması ve sendikal faaliyet yürüten üyelerinin sürgün edilmesini protesto etmek için başlattıkları greve devam ediyor. Eylem nedeniyle başta il merkezi olmak üzere ilçelerde de greve giden çalışanlar tarafından akşam saatlerinde kentin tamamında elektrikler kesiliyor. Kent sakinleri elektrik kesintilerinden etkilense de grevdeki işçileri desteklediklerini ifade ediyor.

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve düşük ücretler konusunda görüşme yaptıkları şirket yöneticileriyle uzlaşının sağlanamaması üzerine grev kararı aldıklarını söyledi. Duman, "Grev sadece Tunceli ile sınırlı değil. 9 ilde grev var. Çalışma koşulları düzeltilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan; kahvehanelerdeki vatandaşlar, elektrik kesintisinde yarım kalan oyunlarını, cep telefonu ışıklarından yararlanarak tamamlarken, marketlerdeki vatandaşlar ise el feneri yardımı ile alışverişlerini tamamlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber