Edirne esnafından Alkol yasası'na tepki

Edirne Bakkallar ve Büfeler Platformu, Saraçlar Caddesi’nde toplanarak yeni çıkan Alkol Yasası'na tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne esnafından Alkol yasası'na tepki

Esnaf, yasa ile ilgili acil bir düzenleme yapılmasını istedi.

Edirne'de Bakkallar ve Büfeler Platformu, saat 22.00'den sonra alkol satışının durdurulmasını ön gören yasanın küçük esnaf üzerindeki etkisini basın açıklamasıyla dile getirdi. Platform, yasanın küçük esnafa büyük darbe vurduğunu belirterek, acilen bir düzenleme yapılması gerektiği görüşünde birleşti. Esnaf, Alkol Yasası'nın en azından saat 24.00'ten sonra uygulanmasını talep ederek bu yönde pankart açtı.

Edirne Bakkallar ve Büfeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Serhat Ceylan, son yıllarda çığ gibi büyüyen AVM'lerle mücadelede olan küçük esnafın, son olarak çıkan Alkol Yasası ile yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Ceylan, "Başbakan Tayyip Erdoğan, daha önce parti kongresinde gerçekleştirdiği toplantıda, ülkede bulunan hiç kimsenin yemesine, içmesine, giyimine, kuşamına ve yaşayışına karışmadıklarını vurgulamıştı. Bu sözü söylenmesinin ardından daha 1 yıl geçmemişken yürürlüğe koyduğu bu yasa ile söylemiş olduğu bütün sözleri boşa çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

Yasa ile esnafın yanı sıra birçok sektörün de darbe yediğini savunan Ceylan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun zincirleme etkisini ileriki zamanlarda ağır bir mali sosyal fatura olarak göreceğinizden şüpheniz olmasın. İş yerlerinden işçi çıkarımları başlayacak, zaten zor durumda olan esnafın, büyük bir bölümü iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır. Esnaf bankalara olan borçlarını ödeme güçlüğü içerisine düşecektir. Esnaf odalarımızdan isteğimiz, bir an önce hükümetle temasa geçip bu yasanın aksaklıkları konusunda gerekenin yapılmasının sağlanmasıdır. Bugüne kadar meydanlarda gördüğünüz işçi, memur ve öğrenci kardeşlerimizin yanında artık esnafı da görmeye başlayabilirsiniz. Seçim zamanlarında oy istemeye geldiğinizde kapıların yüzünüze nasıl kapandığını görmeniz işten bile değildir.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber