Polis şefinin koltuk keyfi

Haber Giriş : 06 Mart 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Uşak Emniyet Müdürü Ali Kalkan, 'yaş tashihini gizleyerek' emekliliğini bir yıl geciktirmek istedi. Genel müdürlük, olayı ancak dokuz ay sonra fark etti ve Kalkan'ı hemen emekliye ayırdı

Yaş tashihini gizleyerek emekliliğini bir yıl geciktirmek isteyen eski Uşak Emniyet Müdürü Ali Kalkan'ın oyunu dokuz ay sonra anlaşıldı. Yaş haddinin dolduğunu dokuz ay sonra fark eden Emniyet Genel Müdürlüğü, Kalkan'ı 3 Şubat'ta emekliye ayırdı. Kalkan, müdür koltuğunda dokuz ay fazla oturdu.

Ali Kalkan, askere erken gidebilmek için 19 yaşındayken mahkeme kararıyla yaşını bir yaş büyüttü. Askerden döndükten sonra polisliğe memur olarak başlayan Kalkan, daha sonra rütbe alarak polis şefliğine terfi etti. Ancak Kalkan'ın, yaş tashihini Emniyet'e hiç bildirmediği anlaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, son olarak Uşak Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten ve gerçek doğum tarihi Nisan 1946 olan Kalkan'ın yaş haddinden emeklilik tarihini Nisan 2006 hesapladı.

Genel müdürlük, emekliliği yaklaşan tüm personeline yaptığı gibi, geçen ekimde Kalkan'a resmi bir yazıyla yaş tashihi olup olmadığını sordu. Kalkan, Emniyet'e aralıkta gönderdiği yanıtta, yaş tashihini yine bildirmedi.

Genel müdürlük, yaş haddinden emekliliği yaklaşan diğer personelle birlikte Kalkan'ın yaş durumunu da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne sordu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kalkan'ın yaşını mahkeme kararıyla bir yaş büyüttüğünü bildirdi. Genel müdürlük, bu yanıt üzerine Ali Kalkan'ı 3 Şubat'ta emekliye ayırdı.

Nisan 2005'te emekli olması gereken Kalkan, böylece dokuz ay fazladan il emniyet müdürlüğü yaptı. Emekli Sandığı Yasası'na göre, yaş haddinden emekliliği gecikenlere ödenen maaşlar kazanılmış hak sayılıyor. Bu nedenle, dokuz ay boyunca ödenen maaş farkları Kalkan'dan geri istenmedi. Ancak, Kalkan'ın emeklilik ikramiyesi hesaplanırken, son dokuz aylık hizmeti yansıtılmadı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber